Anima

Dolce & Gabbana bliver pelsfri

Del

Sammen med den internationale koalition Fur Free Alliance, fejrer Anima i dag, at det italienske luksusmærke Dolce & Gabbana netop har annonceret, at det ikke længere vil anvende pels i sine kollektioner. Den nye politik er i overensstemmelse med retningslinjerne fra Fur Free Alliance, hvor Anima har formandsposten, og træder i kraft allerede i 2022.

Dolce & Gabbana vil samarbejde med buntmagere i overgangen fra pels til bæredygtige alternativer for at imødekomme forbrugernes ønsker.

Fedele Usai, Group Communication & Marketing Officer hos Dolce&Gabbana, udtaler:

“Dolce & Gabbana arbejder i retning af en mere bæredygtig fremtid, der ikke vil kunne forestille sig at bruge pels. Hele modeverdenen har en betydelig rolle at spille i forhold til socialt ansvar, som skal opmuntres og promoveres: Vi vil integrere innovative materialer i vores kollektioner og udvikle en miljøvenlig produktion samtidig med at vi bevarer håndværkeres jobs og know how, der ellers kunne risikere at forsvinde.”

Joh Vinding, formand for Fur Free Alliance og direktør hos Anima, udtaler:

“Vi hylder Dolce & Gabbana for at tage afstand fra den pinsel, som er forbundet til pelsproduktion, og i stedet at gå over til humane og innovative materialer. Verden ændrer sig, og brands som Dolce & Gabbana handler klogt, når de tilpasser sig til nye forbrugere, der ønsker at firmaer tager ansvar i forhold til dyremishandling og sikrer innovation, der kan skabe en mere bæredygtig fremtid.”

Dolce & Gabbana slutter sig til en voksende liste af brands, der alle har forpligtet sig til at holde pels ude af deres kollektioner. Listen indeholder bl.a. danske virksomheder som Bestseller og GANNI og internationale luksusmærker som Armani, Gucci, Prada, Moncler og Versace. Italien forbød minkfarme i december 2021 og forbud er nu vedtaget i 16 europæiske lande.

Mathias Madsen, chef for Animas pelskampagne, forklarer at beslutningen bør mane til eftertanke hos både firmaer og politikere i Danmark:

“Når vi ser ud i verden, står det helt klart, at der ingen fremtid er for pels længere. Så jeg håber, de der stadig ikke har fået øje på trenden endnu lige vil pudse brillerne og indse, at de skal samme vej. For selvfølgelig skal vi hverken have mink eller andre pelsfarme i Danmark, når vi i stedet kan satse på fremtidens bæredygtige materialer.”

Kontakter

Billeder

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum