Turbine Forlaget A/S

Dødens kulturhistorie

Del

Dødens uhyggelige knokkelmandsskikkelse har været en del af vores forestilling om Døden i lidt over 1000 år. I Dødens store billedbog tager kulturhistorikerne Stefan Pajung og Søren Hein Rasmussen os med på en billedvandring fra den tidlige middelalders fineste håndskriftillustrationer, over renæssancens mestre og helt frem til vores dages folkloristiske kunst og de satiriske kommentatorers spiddende tegninger.

Døden er en del af livet. For nogle er den afslutningen på livet, for andre er døden indgangen til noget andet og mere. Forestillingerne er mange og gennem tiden har mange kunstnere været inspireret af den. Stefan Pajung og Søren Hein Rasmussen har kulegravet gamle håndskrifter, fisket i ældre og nyere udgivne krøniker, romaner og digtsamlinger, gransket musikken og religiøse forestillinger om døden og dens væsen, og de har også besøgt museer og arkiver i Europa, Kina og Japan for at komplementere deres syn på og forståelse af døden. De har udvalgt et bredt udsnit af billeder og illustrationer og sat ord på den kultur og det samfund, værkerne er blevet til i.

Stefan Pajung og Søren Hein Rasmussen, der har arbejdet med bogen siden 2011, ønsker med Dødens store billedbog at sætte læsernes tanker i gang og gøre døden til noget, vi taler om. De mange forskellige udtryk, døden har fået i årenes løb, giver også et indblik i, hvordan kunstnerne, teologerne og filosofferne tænker om livet. For livet og døden hænger uløseligt sammen og opfattelsen af livet, vil præge tankerne om døden.

Gennem en række kronologisk fremadskridende kapitler ser vi kunstens store mestre som van Eyck, Bruegel, Dürer, Rembrandt, van Gogh, Hokusai, Posada og Dalí behandle temaer som fx ’Dødens Triumf’, ’Dødedansen’ og ’Døden og Jomfruen’.

Den gennemillustrerede coffee table-bog fortæller dødens kulturhistorie gennem malerier, billeder og illustrationer fra forskellige kulturer og tider. Nøje udvalgt for deres budskab om døden.
Søren Hein Rasmussen og Stefan Pajung er begge ph.d. i historie og forfattere. Derudover deler de en passion for formidling også via spil. Dødens store billedbog opstod, da de to sammen med nogle andre havde sat sig for at udvikle et computerspil baseret på dødedansen fra Lübeck. De opdagede hurtigt, at kunsten og historien gemte på mange spændende fortællinger, som ikke var blevet samlet før. Computerspillet, Felix the Reaper – a romantic comedy game about the life of death, udkom sidste år, og nu udkommer der også en flot bog om dødens mange udtryk.
Udgivelsen er støttet af Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og har forord af Kjeld Holm.

Fakta om bogen:
Titel: Dødens store billedbog
Forfattere: Stefan Pajung og Søren Hein Rasmussen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740666175
Sidetal: 356
Vejl, pris: 349,95 kr.
Udgivelsesdato: 19. november 2020

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Fukushima er mere end en atomkraftulykke1.2.2021 09:46:00 CETPressemeddelelse

Det er ti år siden, hele verden lærte Fukushima at kende. Fredag d.11. marts 2011 skyllede en gigantisk tsunami ind over et atomkraftværk ved Fukushima i det nordøstlige Japan. Strømmen blev afbrudt, tre reaktorer nedsmeltede, og ingen ved den dag i dag, hvordan den livsfarlige blanding af murbrokker og nedsmeltet brændstof under reaktorerne vil blive uskadeliggjort for eftertiden. Det var verdenshistoriens næststørste atomkraft-katastrofe, og siden er Fukushima blevet kendt i hele verden som navnet på en katastrofe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum