Djøfs TechDK Kommission opruster og takker for regeringens invitation til dialog
Djøfs TechDK Kommission har siden 2019 arbejdet med anbefalinger til, hvordan vi bedst udvikler, bruger og tøjler ny teknologi. Formand for TechDK, Stine Bosse, glæder sig over, at regeringen nu fremlægger 35 konkrete forslag, der for eksempel skal beskytte os på sociale medier.
”Djøfs TechDK Kommission er i sine to første år lykkedes med at fyre op under debatten om nogle af de etiske, økonomiske og regulative dilemmaer, som BigTech rejser. Og politikerne har lyttet og taget fat på lovarbejdet og diskussionerne om, hvordan vi bruger teknologi til borgernes fordel frem for at lade os styre af den, så vi sikrer et samfund i balance. Men der er fortsat masser at tage fat på. Og derfor har vi fået endnu flere gode kræfter med ombord,” siger Stine Bosse.
Ny næstformand i TechDK er Ask Hesby Krogh, kommunikations- og analysechef i Digitalt Ansvar, videncenter for digitale krænkelser og digital vold.
”Det er en stor, svær men hamrende vigtig samtale, som vi i kommissionen skal bidrage til ved at komme med forslag til konkrete løsninger. Regeringen efterspørger i ny hvidbog løsninger på de digitale udfordringer. Jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet sammen med de andre medlemmer af Djøfs TechDK Kommission. Jeg ser det som en stor styrke, at kommissionen er så bredt sammensat. For teknologien påvirker både vores arbejdsliv, privatliv, familieliv og demokrati,” siger Ask Hesby Krogh, ny næstformand i Djøfs TechDK Kommission.
Djøfs TechDK Kommission tæller nu 27 forskere, erhvervsfolk og samfundsdebattører. Et af de nye medlemmer er rådgiver og ekspert i sociale medier Astid Haug. Hun ser frem til at finde løsninger på de udfordringer, som teknologien stiller os overfor.
”Jeg ser meget frem til blive en del af Djøfs TechDK Kommission. TechDK har været med til at sætte spot på de udfordringer, der følger med, når den teknologiske udvikling i stigende grad sætter rammerne for den demokratiske samtale og påvirker så mange dele af vores liv og samfund. Vi har haft nogle år med heftig kritik af tech-giganterne, for de skal holdes ansvarlige, men vi skal alle lægge os i selen for at finde gode og fremsynede løsninger på, hvordan vi kan indrette et samfund med stigende digitalisering”, siger Astrid Haug.
Siden 2019 har Djøfs TechDK udgivet en række anbefalinger til, hvordan vi kan regulere og videreudvikle teknologierne for at sikre et samfund i balance inden for økonomi, kultur, demokrati, sundhed og beskyttelse af borgernes data. Læs mere om kommissionens arbejde her: Djøfs TechDK Kommission | Kommissionens arbejde og medlemmer |Djøf | Djøf (djoef.dk)
Få mere at vide
Stine Bosse, kontakt Helle Slejborg, mediechef i Djøf, tlf. 29734743
Se en liste over alle medlemmer af Djøfs TechDK Kommission: Djøfs TechDK Kommission | Kommissionens arbejde og medlemmer |Djøf | Djøf (djoef.dk)
Nøgleord
Information om Djøf
Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 107.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.
Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.
Følg pressemeddelelser fra Djøf
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Djøf
Dybvad-udvalget: Otte anbefalinger til bedre samspil på Slotsholmen3.3.2023 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
En ny rapport fra Djøfs ekspertudvalg om samspillet mellem Folketing, regering, embedsværk og medier kommer med anbefalinger til større fokus på lovlighed, mere gennemsigtighed i politiske beslutninger og bedre rammer for embedsværkets faglighed.
Djøf: Regeringen spiller hasard med Danmark som videnssamfund2.3.2023 12:57:52 CET | Pressemeddelelse
Der er ingen efterspørgsel på kortere og dårligere uddannelser til de unge. Regeringen gambler med Danmarks fremtid som videnssamfund, siger Sara Vergo, formand for Djøf, til regeringens udspil ”Forberedt på fremtiden I”
Invitation til medierne: Er Slotsholmen i krise?20.2.2023 15:11:24 CET | Pressemeddelelse
Den 3. marts 2023 holder Djøf høring om Dybvad-udvalgets rapport om bedre samspil mellem politikere, embedsværk og medier.
Djøf: Arbejdsmarkedet foretrækker medarbejdere med toårig kandidatuddannelse 6.1.2023 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Halvering af kandidatuddannelserne fra 2 til 1 år medfører en forringelse af kandidaterne, siger størstedelen af arbejdsgiverne i Djøfs nye medlemsanalyse. Undersøgelsen står i skærende kontrast til regeringens argumenter for at forringe kandidatuddannelserne, siger Sara Vergo, formand for Djøf.
Nu åbner Djøf Forsikring2.1.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Djøf åbner 1. januar 2023 Djøf Forsikring i samarbejde med Købstædernes Forsikring. Dermed trækker Djøf forsikringsydelserne tættere til de øvrige medlemstilbud. Medlemmerne efterspørger attraktive og skræddersyede forsikringer, der passer til deres livssituation – det kan vi tilbyde nu, siger Tomas Therkildsen, adm. direktør i Djøf.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum