Djøf

Djøfs TechDK Kommission opruster og takker for regeringens invitation til dialog

Del

Djøfs TechDK Kommission udvider med 13 nye medlemmer og glæder sig til at deltage i den debat, som regeringen har inviteret til med 35 lovforslag og en hvidbog om, hvordan vi som samfund skærper kravene til tech-giganter og sociale medier.

Djøfs TechDK Kommission har siden 2019 arbejdet med anbefalinger til, hvordan vi bedst udvikler, bruger og tøjler ny teknologi. Formand for TechDK, Stine Bosse, glæder sig over, at regeringen nu fremlægger 35 konkrete forslag, der for eksempel skal beskytte os på sociale medier. 

”Djøfs TechDK Kommission er i sine to første år lykkedes med at fyre op under debatten om nogle af de etiske, økonomiske og regulative dilemmaer, som BigTech rejser. Og politikerne har lyttet og taget fat på lovarbejdet og diskussionerne om, hvordan vi bruger teknologi til borgernes fordel frem for at lade os styre af den, så vi sikrer et samfund i balance. Men der er fortsat masser at tage fat på. Og derfor har vi fået endnu flere gode kræfter med ombord,” siger Stine Bosse. 

Ny næstformand i TechDK er Ask Hesby Krogh, kommunikations- og analysechef i Digitalt Ansvar, videncenter for digitale krænkelser og digital vold.

”Det er en stor, svær men hamrende vigtig samtale, som vi i kommissionen skal bidrage til ved at komme med forslag til konkrete løsninger. Regeringen efterspørger i ny hvidbog løsninger på de digitale udfordringer. Jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet sammen med de andre medlemmer af Djøfs TechDK Kommission. Jeg ser det som en stor styrke, at kommissionen er så bredt sammensat. For teknologien påvirker både vores arbejdsliv, privatliv, familieliv og demokrati,” siger Ask Hesby Krogh, ny næstformand i Djøfs TechDK Kommission.

Djøfs TechDK Kommission tæller nu 27 forskere, erhvervsfolk og samfundsdebattører. Et af de nye medlemmer er rådgiver og ekspert i sociale medier Astid Haug. Hun ser frem til at finde løsninger på de udfordringer, som teknologien stiller os overfor.

”Jeg ser meget frem til blive en del af Djøfs TechDK Kommission. TechDK har været med til at sætte spot på de udfordringer, der følger med, når den teknologiske udvikling i stigende grad sætter rammerne for den demokratiske samtale og påvirker så mange dele af vores liv og samfund. Vi har haft nogle år med heftig kritik af tech-giganterne, for de skal holdes ansvarlige, men vi skal alle lægge os i selen for at finde gode og fremsynede løsninger på, hvordan vi kan indrette et samfund med stigende digitalisering”, siger Astrid Haug.

Siden 2019 har Djøfs TechDK udgivet en række anbefalinger til, hvordan vi kan regulere og videreudvikle teknologierne for at sikre et samfund i balance inden for økonomi, kultur, demokrati, sundhed og beskyttelse af borgernes data. Læs mere om kommissionens arbejde her: Djøfs TechDK Kommission | Kommissionens arbejde og medlemmer |Djøf | Djøf (djoef.dk)

Få mere at vide

Stine Bosse, kontakt Helle Slejborg, mediechef i Djøf, tlf. 29734743

Se en liste over alle medlemmer af Djøfs TechDK Kommission: Djøfs TechDK Kommission | Kommissionens arbejde og medlemmer |Djøf | Djøf (djoef.dk)

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 100.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

Djøf henter stærke profiler til public affairs16.8.2021 13:42:21 CEST | Pressemeddelelse

Djøf ansætter to nye, stærke navne, som skal være med til at styrke Djøfs politiske interessevaretagelse og dialog med omverden. Jannik Schack tiltræder som ny politisk chefrådgiver og Mathilde Torp Carlsen bliver ny SoMe-manager. ”I Djøf er det vores ambition at få Danmark til at finde sammen på tværs af forskelligheder og på tværs af fag og brancher. Jannik og Mathilde får afgørende roller i arbejdet med at vise, at samfundsvidenskabelige problemknusere som jurister og økonomer er en vigtig del af løsningen på vores samfunds udfordringer. De har begge veludviklet sans for politik og interessevaretagelse - og for at sætte dagsorden med den helt rigtige timing. Jeg er rigtigt glad for at byde Mathilde og Jannik velkommen”, siger Jakob Stig Jørgensen, chef for Public Affairs i Djøf. Jannik Schack bliver som politisk chefrådgiver ansvarlig for det erhvervspolitiske område. ”Jeg glæder mig meget til at blive en del af holdet og være med til at synliggøre værdien af det arbejde, som Djøfs

Djøf: Små forbedringer af elendigt uddannelsesudspil25.6.2021 11:34:18 CEST | Pressemeddelelse

De fleste partier i Folketinget har nu indgået en aftale om at sikre flere uddannelsestilbud uden for de store byer. Det er positivt, at de firkantede mål om at skære 10 pct. af uddannelsestilbuddene på de lange videregående uddannelser i de store byer er lempet en lille smule, siger Rasmus Pilegaard Petersen, formand for de 25.000 medlemmer af Djøf Studerende. Men han er fortsat meget kritisk over for aftalen, der betyder, at antallet af uddannelsespladser på universiteterne i de store byer skal skæres med 5-10 pct. frem mod 2030. Selvfølgelig er det godt, at Folketinget med aftalen lægger op til, at reduktionen skal ske i en dialog med universiteterne, så vi forhåbentlig kan få nogle gennemtænkte løsninger, baseret på virkeligheden og ikke hvad man kan tænke sig frem til i et forhandlingslokale i en sen nattetime. Men hele udflytningsplanen er fortsat håbløst underfinansieret. Det er dyrt at oprette uddannelsesfilialer, og hvis ikke der tilføres flere midler, vil det påvirke kvalitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum