Djøf

Djøf: Rigsrettens dom er vigtig for den fremadrettede debat om forholdet mellem politikere og embedsmænd

Del

Dommen kommer til at ligge som en del af fundamentet for det fremtidige samspil mellem politikere og embedsmænd, siger Henning Thiesen, formand for Djøf

Rigsretten har nu afgjort sagen mod daværende integrationsminister Inger Støjberg og fundet hende skyldig i forsætligt at have overtrådt ministeransvarlighedslovens §5 stk1, ved at være ansvarlig for, at Udlændingestyrelsen i perioden fra den 10. februar til den 18. marts 2016 iværksatte og fastholdt en ulovlig administration af indkvartering af asylsøgende ægtefæller og samlevende par, hvor den ene part var 15-17 år.

- Djøf vil nu nærstudere præmisserne for Rigsrettens dom, der også kommer til at ligge som en del af fundamentet for det fremtidige samspil mellem politikere og embedsmænd, og rammerne for den faglige, politiske og strategiske rådgivning, embedsmændene skal yde en minister, siger Henning Thiesen, formand for Djøf og fortsætter:

- Djøf vil være en aktiv stemme i den videre debat om disse emner. Det er vigtigt for vores demokratiske system, at vi har en offentlig administration, der nyder opbakning og tillid. Ved offentliggørelsen af Instrukskommissionens beretning lagde Justitsministeriet op til, at det vil blive overvejet, ”hvad kommissionens mere generelle bemærkninger om forholdet mellem ministre og embedsmænd og rammerne for embedsværkets arbejde giver anledning til.” Disse overvejelser er nu med Rigsrettens afgørelse og den igangværende Granskningskommission blevet aktualiseret.

Henning Thiesen træffes for yderligere kommentarer ved henvendelse til pressechef Torben Gross, Tlf. 21 49 01 73

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 107.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum