Djøf

Djøf: Regeringen spiller hasard med Danmark som videnssamfund

Del
Der er ingen efterspørgsel på kortere og dårligere uddannelser til de unge. Regeringen gambler med Danmarks fremtid som videnssamfund, siger Sara Vergo, formand for Djøf, til regeringens udspil ”Forberedt på fremtiden I”

Halvdelen af alle kandidatuddannelser i Danmark skal skæres ned fra to til et år. Formand for Djøf, Sara Vergo forstår ikke, hvorfor regeringen finder det nødvendigt at forringe uddannelsesniveauet i Danmark:

- Regeringen har hverken lyttet til studerende eller arbejdsgiverne. Djøfs undersøgelser viser, at hverken private eller offentlige chefer ønsker sig 1-årige kandidater, og vores studerende føler sig godt rustet fagligt til arbejdsmarkedet. En lang række forbund, store konsulenthuse og en samlet revisionsbranche har advaret regeringen om, at det vil gå ud over kvaliteten. Alligevel vælger regeringen at sætte gang i et spil hasard med det høje uddannelsesniveau, vi bryster os af i Danmark, siger Sara Vergo, formand for Djøf.

- Regeringen taler om behov for erhvervsretning af uddannelserne. Men erhvervsretning er ikke en modsætning til akademisk faglighed. Kun få universitetsuddannelser uddanner til en specifik profession, og styrken ved de akademiske uddannelser er netop, at de giver grundkompetencer til en bred vifte af jobs. En universitetsuddannelse uddanner ikke kun til det første job, men til et varieret og langt arbejdsliv, påpeger Sara Vergo.

Regeringen lægger det ud til universiteterne, de studerende og erhvervslivet selv at beslutte hvilke uddannelser, der skal forringes med kortere studietid.

- Alligevel siger uddannelsesminister Christina Egelund, at det først og fremmest er de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser, der skal holde for. Det er en skam for samfundet, for der er en kæmpe efterspørgsel på kandidater fra de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske uddannelser. Vores nyuddannede går direkte ud i job, og der er stort set ingen ledighed. Regeringen gambler med kvaliteten af uddannelserne for en gruppe, som samfundet har brug for, advarer Djøfs formand, Sara Vergo,

Yderligere kommentarer kontakt uddannelsespolitisk chef i Djøf, Astrid Gufler, tlf. 28 75 47 84

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 107.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

Klar Djøf-opfordring i nyt udspil: Slip jobindsatsen fri18.5.2023 21:55:28 CEST | Pressemeddelelse

Fjern regler om, at alle nyledige skal have lige mange samtaler. Gør det muligt at lave individuelle forløb for sygemeldte. Væk med unødig dobbeltdokumentation. Mål kommunerne på resultater i stedet for proces. Det er nogle af forslagene i et nyt Djøf-udspil med anbefalinger til, hvordan man kan afbureaukratisere jobindsatsen og skabe en mere fri beskæftigelsesindsats med udgangspunkt i faglighed og tillid. Djøf advarer samtidig på det kraftigste mod regeringens bebudede besparelser på området.

Djøfs Trivselsalliance: Trivselsindsatser skal helt ind i undervisningen og være for alle studerende8.5.2023 07:00:11 CEST | Pressemeddelelse

Hvis uddannelsesinstitutionerne for alvor skal hjælpe de alt for mange studerende, der desværre mistrives, skal trivselsarbejdet ind i undervisningen og de faste studieaktiviteter. Trivselsindsatser skal være for alle studerende – ikke kun for den enkelte eller de, som har det sværest. Sådan lyder anbefalingerne fra Djøfs Trivselsalliance, der også præsenterer seks konkrete eksempler på trivselstiltag, der virker, og som uddannelsesinstitutioner med fordel kan lade sig inspirere af.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum