Djøf

Djøf: Positivt med bred politisk aftale om øremærket barsel

Del

Der er grund til at kippe med flaget over, at den utidssvarende og ligestillingshæmmende barselslovgivning i Danmark nu bliver ændret, siger Henning Thiesen, formand for Djøf.

Det er en bunden opgave, at Danmark skal have en ny barselslovgivning som følge af EU’s orlovsdirektiv, der skal implementeres i Danmark inden august 2022.

- Djøf har længe ønsket en barselsreform, da den nuværende lovgivning spænder ben for især kvinders vilkår på arbejdsmarkedet og mænds mulighed for at indgå på lige fod med partneren i forældreskabet. Der er brug for en mere tidssvarende lovgivning, der også tager højde for flere forskellige familiekonstellationer og ligestiller forældre af samme køn i forhold til orlov. Derfor glæder vi os naturligvis over, at der er landet en politisk aftale i dag, siger Henning Thiesen, formand for Djøf og fortsætter:

- EU-direktivet har givet os en historisk mulighed for at gennemføre en reform af den utidssvarende og ligestillingshæmmende barselslovgivning, vi har i Danmark. Det er der grund til at kippe med flaget over! Det er også glædeligt med de aftalte forbedringer for hhv. soloforældre og regnbuefamilier.

Djøf anfører dog, at det er en stor tidsel, at man har valgt at undtage de selvstændige fra lovgivningen. Selvstændige fædre er den gruppe mænd, der i dag holder den korteste orlov overhovedet, så de vil i høj grad kunne nyde godt af bedre individuelle rettigheder. Også set i lyset af den barselsfond for selvstændige, der blev vedtaget i 2020.

- Beskæftigelsesministeren har tidligere netop forfægtet vigtigheden af en model, der sikrer alle familier bedre mulighed for at kunne tilrettelægge orlov, som de vil. Det bliver et oplagt område at se nærmere på i en kommende evaluering.

Henning Thiesen træffes for yderligere kommentarer på tlf. 29 62 40 66.

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 100.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum