Djøf

Djøf: Positive takter i trepartsaftale

Del

Godt med indsats for at få nyuddannede hurtigere i job og initiativer, der kan fastholde seniorer på arbejdsmarkedet, mener Djøfs formand Henning Thiesen

Trepartsaftalen mellem arbejdsmarkedets parter og regeringen får positive ord med på vejen fra Djøf.

Djøfs formand, Henning Thiesen, glæder sig over to ting ved trepartsaftalen:

- For det første er det positivt, at jobcentre og a-kasser skal sætte turbo på den opsøgende indsats overfor de studerende og hjælpe dem i gang med jobsøgning – og det vel at mærke, inden de står med eksamensbeviset i hånden. Vi har længe efterlyst en mere håndholdt og tidlig indsats overfor de unge, så de får det bedst mulige afsæt for at lande et godt job så hurtigt som muligt. Det kræver noget ekstra af alle parter, og det giver trepartsaftalen mulighed for.

- For det andet er dagens aftale en stor sejr for alle dem, der kæmper imod aldersdiskrimination på det danske arbejdsmarked. Vi står med hænderne over hovedet og klapper over forbuddet mod at screene jobansøgere på baggrund af alder. Det er et syvmileskridt på vejen mod et mere rummeligt arbejdsmarked, hvor det ikke er din fødselsattest, der afgør, om du lander jobbet. Vi har brug for alle de hænder og hoveder, vi kan skaffe, for at holde opsvinget i gang og sikre erhvervslivet den arbejdskraft, de skriger på, og her spiller seniorerne en central rolle.

Henning Thiesen træffes for flere kommentarer på tlf. 29 62 40 66.

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 100.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

Djøf henter stærke profiler til public affairs16.8.2021 13:42:21 CEST | Pressemeddelelse

Djøf ansætter to nye, stærke navne, som skal være med til at styrke Djøfs politiske interessevaretagelse og dialog med omverden. Jannik Schack tiltræder som ny politisk chefrådgiver og Mathilde Torp Carlsen bliver ny SoMe-manager. ”I Djøf er det vores ambition at få Danmark til at finde sammen på tværs af forskelligheder og på tværs af fag og brancher. Jannik og Mathilde får afgørende roller i arbejdet med at vise, at samfundsvidenskabelige problemknusere som jurister og økonomer er en vigtig del af løsningen på vores samfunds udfordringer. De har begge veludviklet sans for politik og interessevaretagelse - og for at sætte dagsorden med den helt rigtige timing. Jeg er rigtigt glad for at byde Mathilde og Jannik velkommen”, siger Jakob Stig Jørgensen, chef for Public Affairs i Djøf. Jannik Schack bliver som politisk chefrådgiver ansvarlig for det erhvervspolitiske område. ”Jeg glæder mig meget til at blive en del af holdet og være med til at synliggøre værdien af det arbejde, som Djøfs

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum