Djøf

Djøf: Hjemmearbejde er kommet for at blive. Også i staten

Del

Medarbejder- og Kompetencestyrelsens nye vejledning for hjemmearbejde i staten får både ros og ris fra Djøf.

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har netop offentliggjort en længe ventet vejledning til statens arbejdspladser om de fremtidige rammer for medarbejdernes muligheder for at arbejde hjemme.

Hjemmearbejde på statslige arbejdspladser | Medarbejder- og Kompetencestyrelsen (medst.dk)

- Vi har ventet længe på vejledningen. Men den bygger også på et grundigt forarbejde, så der ligger gode analyser og værktøjer til lederne i staten. Og vi er meget glade for, at statens arbejdsgivere nu lægger op til, at man lokalt på de enkelte arbejdspladser selv kan aftale, hvordan hjemmearbejdet kan udfolde sig. Det skal selvfølgelig passe til opgaverne og medarbejdernes ønsker og muligheder for at arbejde hjemme. Så tilgangen om at en ”one size fit’s all” løsning ikke duer, er helt rigtig, siger Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig.

Sara Vergo er dog ikke udelt begejstret for vejledningen fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen:

- Vi havde gerne set en mere progressiv tilgang i materialet – hvor der blev taget udgangspunkt i den unikke mulighed, vi lige nu har for at gentænke indretningen af arbejdslivet. Nu må de i gang med at tænke visionært og konkret ude på arbejdspladserne, og her har jeg stor tiltro til, at vores tillidsrepræsentanter vil gå ambitiøst og konstruktivt til dén opgave.

- Der er ingen tvivl om, at øget fleksibilitet i arbejdslivet og herunder muligheden for at arbejde hjemme, i stadig stigende omfang bliver et parameter for at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Specielt i en periode som nu, hvor der er mangel på arbejdskraft. Corona har lært os, at hjemmearbejde sagtens kan fungere i større omfang, end vi har været vant til tidligere. Det har for mange medarbejdere givet en bedre work/life balance og ro til fordybelse i opgaverne. De erfaringer skal vi bygge videre på i indretningen af fremtidens arbejdsliv, slutter Sara Vergo.

Sara Vergo træffes for yderligere kommentarer på tlf. 31 37 39 20.

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 100.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum