Djøf hjælper ukrainske flygtninge i arbejde
Krigen i Ukraine har gjort, at et stort antal flygtninge er kommet til Danmark. Mange ukrainere vil gerne i arbejde og mangler den fornødne hjælp til at blive klogere på, hvordan vi arbejder her i Danmark. Djøf er nu klar til at hjælpe ukrainske flygtninge bl.a. ved at give dem mulighed for at møde danske mentorer landet over.

Krigen raser i øjeblikket i Ukraine, og det betyder, at Danmark har taget imod tusindvis af ukrainske flygtninge. Flygtninge, der er klar til at arbejde og lære mere om, hvordan det er at arbejde i Danmark.
Derfor har Djøf lanceret en særlig mentorordning rettet mod ukrainske flygtninge, der har en uddannelse eller arbejde, der svarer til vores medlemmers.
”I Djøf vil vi gerne yde vores bidrag til, at Danmark som samfund håndterer flygtningekrisen på bedst mulige vis, og derfor vil vi gerne hjælpe de nye flygtninge sikkert ind på det danske arbejdsmarked. Mange Ukrainske flygtninge har ressourcer, som vi her i Danmark har brug for. Flygtninge, som eksempelvis er revisorer, økonomer og jurister,” siger Henning Thiesen, formand for Djøf.
Den særlige mentorordning består af en række møder mellem mentor og mentee, og ordningen kan blive en vej ind på det danske arbejdsmarked for ukrainske flygtninge. Nogle af mentorens vigtigste opgaver er at sørge for, at den flygtede bliver klogere på de krav og forventninger, der er til en medarbejder på det danske arbejdsmarked.
”Vores mentorer kan blandt andet tilbyde rådgivning i forhold til at komme i job og fortælle om, hvordan det danske arbejdsmarked fungerer. Mentorerne kan trække på deres eget netværk. Og selvfølgelig kan mentorerne også fortælle om alle de uskrevne normer her i Danmark, som ukrainske flygtninge måske ikke kender til,” siger Henning Thiesen.
Et særligt medlemskab til ukrainere
På baggrund af flygtningekrisen i 2015 besluttede Djøf at tilbyde et flygtningemedlemskab som var særligt målrettet syriske flygtninge. Et medlemskab dengang kostede 1 krone. På baggrund af krigen i Ukraine er flygtningemedlemskabet justeret, så det omfatter følgende:
- Flygtningemedlemskabet omfatter alle flygtninge med en samfundsvidenskabelig eller erhvervsøkonomisk baggrund. Det er ikke et krav, at man søger asyl.
- Medlemskabet er gratis det første år.
- Man kan blive flygtningemedlem inden for de to første år efter ankomst til Danmark.
Et forløb består typisk af tre mentormøder og et afklaringsmøde. Det er typisk flygtningen, der bestemmer indholdet under forløbene, og en af mentorens vigtigste opgaver er at sørge for, at den flygtede bliver klogere på de krav og forventninger, der et til en medarbejder på det danske arbejdsmarked.
Yderligere oplysninger
Henning Thiesen, formand for Djøf, tlf. 29 62 40 66
Else Iversen, chefkonsulent i Djøf Netværk og Arrangementer, tlf. 21 46 34 51
Nøgleord
Billeder

Information om Djøf
Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 107.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.
Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.
Følg pressemeddelelser fra Djøf
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Djøf
Djøf inviterer: Få svaret på meningen med arbejdslivet20.5.2022 11:40:10 CEST | Pressemeddelelse
Djøf Festival 2022 sætter den 24. maj fokus på en række af tidens store spørgsmål om, hvordan vi sikrer et godt, balanceret og langt arbejdsliv. Pressen er velkommen til at deltage.
40 år: Fra TV-vært til fagforeningsboss20.5.2022 08:42:27 CEST | Pressemeddelelse
Sigge Winther Nielsen, direktør i Djøf, runder 21. maj et (halv)skarpt hjørne. Politologen, journalisten, embedsmanden, forfatteren og nu direktør i Djøf fylder nemlig 40 år.
Djøfs Lederpris 2022 går til leder, der skaber resultater i balance med trivsel og godt arbejdsmiljø12.5.2022 08:50:37 CEST | Pressemeddelelse
Djøfs Lederpris 2022 går direktør Anne Katrine Schjønning, 37 år, fra advokatfirmaet Molt Wengel. Et talent der skaber resultater og sikrer god personaleledelse.
Djøf: Fint med lidt tidligere pension, men der skal investeres massivt i det gode arbejdsliv4.5.2022 09:40:45 CEST | Pressemeddelelse
Pensionskommissionens rapport indeholder gode pointer om at gentænke overgange mellem arbejde og pension. Vi bør have et langt større fokus på, hvordan danskerne kan have både lyst og kræfter til et langt arbejdsliv - for nogle ovenikøbet længere end den fastsatte pensionsalder. Det kalder på konkrete indsatser for at forbedre arbejdsmiljø og trivsel - og for muligheder for at skifte spor eller holde pauser undervejs, siger Sara Vergo, formand for Djøf.
Djøf får ny formand29.4.2022 16:51:13 CEST | Pressemeddelelse
- Vi skal ud af det lidt støvede embedsmandsimage, Djøf stadig har, siger Djøfs nye forbundsformand, Sara Vergo. Djøfs ordinære repræsentantskabsmøder i 2022 har medført stor udskiftning blandt formændene i Djøf. Sara Vergo bliver ny forbundsformand, og samtidig er der valgt nye formænd i Djøfs tre største delforeninger, Djøf Offentlig, Djøf Privat og Djøf Studerende.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum