Djøf

Djøf: God retning for en ny regering - men konkrete løsninger udestår

Del

Aftalen mellem S, RV, SF og EL vil reducere omfanget af bureaukrati i den offentlige sektor. - De sparker en åben dør ind. I Djøf bidrager vi meget gerne til at gøre det til virkelighed, siger Henning Thiesen, formand for Djøf

Det er en tilfreds Djøf-formand, der onsdag morgen har læst de 18 siders politiske forståelse mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, som er udgangspunktet for en ny S-regering.

- Man skulle tro, at de politiske forhandlere har haft de 9 velfærdsdogmer, som Djøf og FOA spillede ud med i valgkampen, liggende foran sig i forhandlingslokalet. Det er godt, at en ny regering vil tage livtag med bureaukratiseringen af den offentlige sektor. De bedste løsninger finder man ved inddrage medarbejderne, de faglige organisationer og de offentlige arbejdsgivere i, hvordan man kan skabe en større grad af tillid til medarbejdernes faglighed i stedet for politisk detailstyring, siger Henning Thiesen, formand for Djøf.

Han er også tilfreds med, at den politiske forståelse lægger op til at finde nye rammer for de offentlige overenskomstforhandlinger, så de fremover i højere grad bliver præget af respekt og dialog mellem parterne.

Også på en række andre områder peger aftalen i en fornuftig retning:

- Det er godt og helt nødvendigt, at der bliver gjort op med omprioriteringsbidraget på uddannelserne og uddannelsesloftet. Danmark skal leve af en dygtig og veluddannet arbejdskraft, og derfor skal vi investere i gode uddannelser, der kan få alle unge med, siger Henning Thiesen, og fortsætter:

- Det er helt afgørende, at der er hænder nok på både den offentlige og private del af arbejdsmarkedet. Derfor er det godt, at en ny regering vil forbedre arbejdsmiljøet, så færre bliver slidt ned, ligesom man vil arbejde for at flere seniorer fastholder en tilknytning til arbejdsmarkedet også efter den formelle pensionsalder. Og selvfølgelig skal vi arbejde for, at udenlandske studerende kan få lov at bruge den uddannelse, de har taget i Danmark - ligesom vi skal se fordomsfrit på, at virksomhederne ansætter udenlandske medarbejdere, så længe det foregår på ordenlige løn- og ansættelsesvilkår.

Den politiske forståelse lægger op til, at globale tech-giganter i højere grad skal bidrage til fællesskabet.

- Djøfs TechDK Kommission fremlagde i sidste uge konkrete forslag til, hvordan de globale tech-virksomheder kan betale en fair skat af deres indtægter i Danmark. Vi ser frem til en dialog om spørgsmålet med den nye regering, fastslår Henning Thiesen.

Han drypper en enkelt dråbe malurt i bægeret:

- Som bekendt ligger djævlen i detaljerne. Ambitionsniveauet er højt, og mange af hensigterne forekommer dyre. Det bliver helt afgørende, hvordan en ny regering vil føre intentionerne ud i livet. Fra Djøfs side deltager vi meget gerne i en konkretisering af de politiske ideer, hvad enten det handler om en mindre bureaukratiske offentlig sektor, styrkelse af medarbejdernes ytringsfrihed, bedre ligestilling mellem kønnene og et mere rummeligt arbejdsmarked.

Henning Thiesen træffes for yderligere kommentarer ved henvendelse til pressechef Torben Gross, tlf. 21 49 01 73

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 95.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum