Djøf

Djøf: Få nu fjernet nedskæringerne på uddannelserne

Del

Kan den nye regering virkelig leve med at lægge ud med et klokkeklart løftebrud? Nødvendigt at forhandlingerne om finansloven for 2020 sikrer, at de samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser ikke bliver smadret, siger Kristian Nysom Lassen, formand for Djøf Studerende.

Forhandlingerne om finansloven for næste år er nu gået i gang, og dermed også om regeringen – trods løfter om det modsatte - får held med at skære 290 millioner kroner på de samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser.

- Vi har noteret os, at de radikale foreslår at videreføre taxametertilskuddet til vores uddannelser. Og at tilskuddet bliver gjort permanent, så vi ikke hvert år skal ud i en opslidende kamp for at få ressourcer til en ordentlig undervisning. Tak for det. Jeg håber, at regeringen de øvrige partier i Folketinget vil leve op til deres løfter fra valgkampen om at videreføre det særlige taxametertilskud, så de videre forhandlinger om finansloven for 2020 fjerner nedskæringerne. Det kan ikke være rigtigt, at de to uddannelsesområder som de eneste skal pålægges massive besparelser, når man i øvrigt taler for en styrkelse af uddannelserne i Danmark, siger Kristian Nysom Lassen, formand for de 22.000 medlemmer af Djøf Studerende.

Til dagligt studerer han Innovation og Digitalisering på Aalborg Universitet, og her har de studerende ligesom alle andre steder i landet mærket konsekvenserne af mange års nedskæringer på uddannelserne:

- Vi har fået færre forelæsninger. Underviserne har dårlig tid, feedbacken er mangelfuld, kvaliteten er ramt. Det er en falliterklæring for et videnssamfund. Og det kommer til at få konsekvenser langt ind i fremtiden. Både for os studerende. For vores fremtidige arbejdsgivere. Og for samfundet, siger Kristian Nysom Lassen.

Kristian Nysom Lassen træffes for yderligere kommentarer på tlf. 31 18 16 61.

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 95.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum