Djøf

Djøf: Alt politiarbejde er ikke decentralt

Del

Statsministerens udspil til forhandlingerne om en politisk aftale om det fremtidige Politi bliver mødt med bekymring og skepsis i Djøf.

"Det er voldsomt, at Rigspolitiet skal halveres, så 900 medarbejdere bliver afskediget eller flyttet ud til de 12 politikredse og 20 nye nærpolitistationer. Man skal passe på, at arbejdet med en nærhedsreform ikke medfører, at alt skal decentraliseres, så kompetencerne spredes eller går tabt", siger Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig og tilføjer:

"Jeg har stor sympati for, at regeringen gerne vil styrke den lokale politimæssige tilstedeværelse for at øge borgernes tryghed. Men meget kriminalitet i dag er grænseoverskridende – både i forhold til politikredsene i Danmark og ud over landets grænser".

Sara Vergo peger på områder som hensynsløs rocker- og bandekriminalitet, terror, omrejsende kriminelle, international økonomisk kriminalitet, et mørkt web med et marked for kriminalitet, hvor selv overgreb på børn kan bestilles.

"De kriminelles fremgangsmåde er kompleks og indebærer avanceret brug af it, og finansielle konstruktioner. Hvis vi skal dæmme op for den slags kriminalitet, er der også brug for stærke analytiske kompetencer. Vi skal passe på med at udviklingen af den offentlige sektor styres af politiske hasteløsninger, hen over hovedet på de berørte. Der er brug for at medarbejderne i politiet bliver involveret i arbejdet med den kommende reform, så vi sikrer løsninger, der også kan fungere i virkelighedens verden", slutter Sara Vergo.

Sara Vergo træffes for yderligere kommentarer på tlf. 31 37 39 20.

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 100.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum