DI - Dansk Industri

DI’s nye EU-chef skal sætte dansk erhvervsliv på dagsordenen i EU

Del

Rikke Wetendorff Nørgaard bliver DI’s nye europapolitiske chef. Hun skal sikre dansk erhvervsliv en endnu tydeligere stemme i EU og indflydelse på de vigtige politiske dagsordner, der har betydning for tusindvis af danske virksomheder og arbejdspladser.

Rikke Wetendorff Nørgaard, kommende europapolitisk chef i DI
Rikke Wetendorff Nørgaard, kommende europapolitisk chef i DI

Rikke begyndte sin karriere som stagiaire ved DI’s kontor i Bruxelles i forbindelse med sine studier ved Europakollegiet i Brügge. Efterfølgende høstede hun erfaringer med EU-politik blandt andet ved Erhvervsministeriets internationale kontor, Danmarks repræsentation i Bruxelles og Vækstfonden. Nu, 12 år senere, vender hun ”hjem” til DI, hvor hun skal bruge sin store indsigt og viden om EU-forhold til at sikre dansk erhvervsliv en endnu tydeligere stemme i europæisk politik, og kæmpe for indflydelse på de store dagsordner og beslutninger, der har betydning for Danmarks udvikling, vækst og velfærd.

- Der har aldrig været større fokus på og behov for et stærkt EU, end vi oplever nu. Kriserne står næsten i kø. Først kom klimakrisen og coronakrisen og derefter en alvorlig krig i Europa, forsyningskrise og energikrise. Alle udfordringerne kalder på fælles løsninger i EU, og Danmark og dansk erhvervsliv har utroligt meget at byde på. Sammen kan vi tegne udviklingen i EU og skabe en grønnere og bæredygtig fremtid. Det arbejde glæder jeg mig utroligt meget til at tage fat på i tæt samarbejde med DI’s medlemsvirksomheder, siger Rikke Wetendorff Nørgaard.

Hun begynder i den nye stilling den 10. oktober 2022. Rikke kommer til at arbejde mellem DI’s hovedkvarter på Rådhuspladsen i København og kontoret i Bruxelles.

- Europa og det indre marked er Danmarks andet hjemmemarked, og helt afgørende for tusindvis af danske virksomheder og arbejdspladser. EU er i rivende udvikling, og det er vigtigt for DI såvel som vores mange medlemsvirksomheder, at der er en stærk chef bag roret, der kan sikre dansk erhvervsliv indflydelse i en tid, hvor EU skal finde løsninger på grøn omstilling og meget mere. Jeg er meget glad for, at Rikke er kommet med ombord, og jeg ser frem til samarbejdet, siger Thomas Bustrup, international direktør i Dansk Industri.

Rikke får ansvaret for otte medarbejdere fordelt på DI’s kontorer i Bruxelles og København. Derudover får hun også sin gang i BusinessEurope, hvor DI og Dansk Arbejdsgiverforening (DA), som de eneste danske organisationer, taler på vegne af dansk erhvervsliv med 40 andre europæiske erhvervsorganisationer.

Rikke er 36 år, gift og har tre børn.

Følg os på:

    

Kontakter

Billeder

Rikke Wetendorff Nørgaard, kommende europapolitisk chef i DI
Rikke Wetendorff Nørgaard, kommende europapolitisk chef i DI
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum