DGIDGIDGI

Din invitation gør forskellen

Del

Venner, familie og naboer skal med ud og dyrke motion i uge 38, hvor medlemmerne i Aarhus Kommunes idrætsforeninger inviterer løs i deres nærmeste omgangskreds. En helt ny undersøgelse viser, at det netop er de personlige invitationer, som får folk i gang.

Mange motionsfællesskaber er hårdt ramt på fremmødet i disse Corona-tider, også selvom myndighederne ikke fraråder at dyrke motion, så længe man tager de nødvendige forholdsregler.

Den nye ”Tag en ven med”-kampagne, som kører i fem kommuner fra mandag d. 14. september, skal få folk til at myldre til senior-idræt igen. En af de foreninger, som har tilmeldt sig, er foreningen Folkenetværket fra Aarhus.

”Vi har nærmest været lukket ned i et halvt år, og nu håber vi simpelthen at få kickstartet foreningen igennem folks netværk. Vi har i den grad mistet folk til aktiviteterne, men nu tror vi oven på Coronaen og genåbningen i Aarhus, at det er vigtigt at lokke nye til. Sidst vi var med, havde kampagnen en god effekt for vores forening. Vi er 120 medlemmer og fik 15 nye”, siger Hans Jørgen Riis fra Folkenetværket.

Og der er netop gode erfaringer med, at det er de nærmeste, som inviterer med. En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet blandt 1.000 inaktive viser, at det især er invitationerne fra ens nærmeste omgangskreds, som kan trække folk afsted. Bag Tag en ven med-kampagnen står Bevæg dig for livet – Senior, som er et samarbejde mellem DIF, DGI, Dansk Arbejder Idrætsforbund og Aarhus Kommune.

”Det kan være en stor udfordring at komme afsted første gang til en idræt, hvis man ikke kender nogen – og måske især i de her Corona-tider. Men vores erfaringer er, at det hele bliver mere overskueligt og trygt, hvis man følges med én, som man kender. Derfor er vi glade for, at flere foreninger i kommunen bakker op”, siger Malene Bach, som er lokal projektleder i Bevæg dig for livet – Senior.

I alt har fire foreninger tilmeldt sig kampagnen, og andre foreninger kan fortsat nå at være med. Håbet er, at tilgangen bliver en fast del af rekrutteringen i foreningerne, fordi det er nemt og givtigt.

Kontakter

Malene Bach, Projektleder
Bevæg dig for livet – Senior i Aarhus Kommune
Direkte telefon: 2494 1466

Vedhæftede filer

Information om DGI

DGI
DGI
Vingsted Skovvej 1
7182 Bredsten

79 40 40 40https://www.dgi.dk/

Fakta: Bevæg dig for livet
Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er målet i det historiske samarbejde, DGI og DIF har indgået med TrygFonden og Nordea-fonden om opfyldelsen af en ny, ambitiøs vision for dansk idræt: Bevæg dig for livet. Visionen er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie.

Fakta: Disse foreninger uddeler chokolade

Beder Malling Idrætsforening

Brabrand Idrætsforening

Folkenetværket

Højbjerg Gymnastikforening

Idrætsforeningen Skovbakken

Testrup Mårslet Gymnastikforening

TST Tilst Senioridræt

Video: 
Videofilen er for stor til upload, så kontakt Malene Bach for at få videoen tilsendt på mail.

Følg pressemeddelelser fra DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DGI

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum