Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Digital konference skal inspirere 65-årige til et aktivt pensionistliv

Del

Københavns Kommune og Røde Kors Hovedstaden afholder i aften en digital konference for de københavnere, som sidste år fyldte 65 år. Konferencen skal give inspiration til en aktiv og meningsfuld tilværelse som pensionist.

København er normalt - når alting ikke er lukket ned pga. corona - en mangfoldig by med masser af tilbud inden for fx idræt, kultur og frivilligt arbejde. Det er en by med mange fællesskaber, som gør det muligt at have en aktiv og meningsfuld hverdag - også som pensionist. Men det kan være svært at få overblik over de mange muligheder.

Det vil Københavns Kommune og Røde Kors Hovedstaden gerne hjælpe med, og derfor er der i aften arrangeret en digital konference for de københavnere, som sidste år fyldte 65 år. På konferencen kan deltagerne få mere viden om de konkrete muligheder, som pensionistlivet i København kan byde på. Samtidig vil de også blive præsenteret for den nyeste viden om, hvad gode fællesskaber betyder for både fysisk og mental trivsel og velvære.

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) glæder sig til at åbne den digitale konference. 

- Som sundheds- og omsorgborgmester er det mit mål, at de ældre københavnere får en god pensionisttilværelse med så mange gode og begivenhedsrige leveår som muligt. At de har et godt socialt netværk og ikke oplever ensomhed. At de har en hverdag, som er meningsfuld. Og at de er sunde og raske mange år frem, så de har friheden til at leve det liv, de har lyst til. Mit ønske er, at de kan holde kommunen fra døren i mange år endnu. Men den dag, de får brug for hjælp, så står vi selvfølgelig klar, siger Sisse Marie Welling.

Røde Kors sætter fokus på fællesskaber

Udover sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling så kan deltagerne på den digitale konference også se frem til oplæg fra bl.a. professor Bente Klarlund og generalsekretær i Røde Kors Anders Ladekarl. Derudover vil der blive vist forskellige film med københavnere, som er med i aktive, meningsfulde fællesskaber.

Bente Klarlund vil tale om fysisk aktivitet og sociale fællesskabers betydning for mental sundhed og livskvalitet, mens Anders Ladekarl kommer ind på emner som medmenneskelighed og fællesskaber.

- Vi ved, at det gør en stor forskel for din livskvalitet at være en del af aktive, meningsfulde fællesskaber. I overgangen fra et erhvervsaktivt liv til et nyt liv som pensionist oplever mange at skulle tage stilling til, hvad de gerne vil resten af deres liv. Der er meget identitet og fællesskab i at være en del af en arbejdsplads, og mange oplever at savne netop dette fællesskab som ny pensionist. Vi er derfor glade for at være værter for konferencen sammen med Københavns Kommune og på den måde folde de mange tilbud om deltagelse i foreningslivet ud, og samtidig vil vi sætte fokus på, hvor betydningsfuldt eksempelvis frivilligt arbejde er for din mentale og fysiske sundhed, siger Pernille Scheel, leder af Røde Kors Hovedstaden.

Konferencen skulle oprindeligt have været afholdt som en række fysiske møder, men pga. corona-situationen er arrangementerne blevet omlagt til at foregå digitalt. Der er indtil videre planlagt to digitale konferencer i år. Konferencen i aften er den første af de to, og der er tilmeldt flere end 250 københavnere, som sidste år fyldte 65 år.

Nøgleord

Kontakter

Sundheds- og Omsorgsforvaltningens pressetelefon

Tlf:23828082

Billeder

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavnerborgmester til regeringen: Vi har brug for en endnu mere aggressiv teststrategi7.1.2021 15:27:29 CETPressemeddelelse

De seneste restriktioner og anbefalinger fra regeringen og myndighederne er nødvendige og rigtige, hvis vi skal bremse corona-smitten i befolkningen. Men på ældreområdet er teststrategien stadig ikke aggressiv nok til at kunne forhindre spredning blandt landets mest udsatte borgere, når der først er kommet smitte indenfor på plejehjemmene. Vi skal teste endnu mere, mener sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Sisse Marie Welling (SF), som appellerer til myndighederne om at teste oftere og bredere på plejehjem med udbrud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum