DI Sydvestjylland

DI: Virksomhederne i Sydvestjylland skal tage flere lærlinge

Del

Virksomhederne i Sydvestjylland skal tage flere lærlinge og gøre bedre reklame for, hvorfor det er så fedt at blive faglært.

Sådan lyder opfordringen fra Dansk Industris regionalforening for Billund, Esbjerg, Fanø, Varde og Vejen Kommuner – DI Sydvestjylland i forbindelse med regionalforeningens erhvervstræf onsdag den 2. maj.

- Vi mangler allerede nu medarbejdere her i vores område, og hvad værre er, det ser ikke bedre ud i den nærmeste fremtid. Tværtimod. Derfor er vi nødt til selv at tage fat ude i virksomhederne og ansætte nogle flere lærlinge, siger formanden for DI Sydvestjylland, adm. direktør Jens Damgaard, A/S Vestfrost.

Ifølge DI kniber det med at få virksomhederne over hele landet til at tage flere lærlinge til trods for, at arbejdsgiverne i 2016 indgik en trepartsaftale med regeringen og fagbevægelsen om at øge antallet af praktikpladser.

Knap en tredjedel af virksomhederne i Sydvestjylland uddanner aktuelt lærlinge og elever. 143 virksomheder i Sydvestjylland uddanner i marts 2018 lærlinge og elever. De uddanner samlet 584 lærlinge og elever.

- Det burde jo være tilstrækkelig opmuntring for os i erhvervslivet at gøre en ekstra indsats, når der er mangel på dygtige medarbejdere. Sagen er jo i al sin enkelhed – ingen lærlinge, ingen faglærte, siger Jens Damgaard.

Flere praktikpladser er samtidig også en del af opskriften på at få flere unge til at cykle forbi gymnasiet og i stedet dreje ind på en erhvervsskole for at få en uddannelse som faglært.

I øjeblikket er der nemlig, ifølge en undersøgelse foretaget af Teknologisk Institut, mangel på lærlinge i området. 36 pct. af virksomhederne i Sydvestjylland fortæller, at det er svært at få kvalificerede lærlinge, og nogle får, ifølge undersøgelsen, slet ingen ansøgere til opslåede praktikpladser.

- Vi skal sende et klart signal til de unge om, at de selvfølgelig også kan få en praktikplads, hvis de vælger at tage en erhvervsuddannelse på de områder, hvor vi får brug for flere faglærte. Og hvis nogle virksomheder oplever, at der ikke er lærlinge at få, så er en anden oplagt mulighed at finde lærlinge blandt allerede ansatte ufaglærte, siger Jens Damgaard.

Ifølge DI Sydvestjylland er det vigtigt at alle praktikpladser, der findes i området, bliver synliggjort langt mere end i dag. Søgningen fra folkeskolen til erhvervsskolerne i området er heldigvis steget i år.

- Derfor må vi hanke op ude i virksomhederne – ellers bliver manglen på faglært arbejdskraft endnu værre. Men det gør det ikke alene – alle gode lokale kræfter skal løfte her, siger Jens Damgaard.

DI Sydvestjylland har for første gang udarbejdet en regional vækst- og udviklingsstrategi. Herunder en række anbefalinger om flere praktikpladser.

- Vi ser f.eks. gerne, at kommunerne lægger en plan for at få flere fagpersoner, virksomheder og erhvervsskoler ind i undervisningen i folkeskolerne. Det gælder jo om at gøre det mere synligt, at en uddannelse som faglært er en rigtig god karriere for mange unge – og for mange flere unge end i dag, siger Jens Damgaard.

DI følger udviklingen med at få oprettet flere praktikpladser tæt og bistår medlemsvirksomhederne i hele landet i indsatsen for at tage lærlinge.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger chefkonsulent i DI, Johan H. Pedersen, tlf. 40843207 e-mail jhp@di.dk eller pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2382 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI Sydvestjylland

DI Sydvestjylland
DI SydvestjyllandFor yderligere information om DI Sydvestjylland:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Sekretær Karen Blum
Mail: kab@di.dk
Tlf. 3377 3677

Følg pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

Erhvervslivet: Varde er blandt de bedste i Danmark til at få ledige i gang3.9.2018 21:30:00Pressemeddelelse

Varde Kommune er blandt de bedste i landet til at hjælpe virksomhederne med at få de medarbejdere, der er brug for. Det viser den nye udgave af Dansk Industris årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima, hvor 7.700 danske virksomheder har medvirket. I undersøgelsen stryger Varde Kommune ind på en placering som nummer syv, når det gælder den kommunale indsats for at øge beskæftigelsen. - Virksomhederne er meget glade for samarbejdet med jobcentret og for kommunens indsats for, at virksomhederne kan få de medarbejdere, de har brug for. Vi kan se, at antallet af konkrete samarbejder imellem jobcentret og virksomhederne i kommunen er i vækst, og vi kan se, at Varde Kommune faktisk er landets næstbedste til at få ledige i gang igen på arbejdsmarkedet, inden de har gået ledige i seks måneder. Det er bare glædeligt, siger formand for DI Sydvestjylland Jens Damgaard. For erhvervslivet er indsatsen for beskæftigelsen en meget vigtig opgave for kommunen, fordi manglen på kvalificerede medar

Lave skatter baner vejen for godt erhvervsklima i Vejen3.9.2018 21:30:00Pressemeddelelse

Vejen Kommune får et flot skudsmål af det lokale erhvervsliv. Det fremgår af Dansk Industris store årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima, hvor 7.700 virksomheder i år har medvirket. Vejen kommer ind på en 14. plads på listen over kommuner med det bedste erhvervsklima, men når det gælder bedømmelsen af niveauet for skatter, afgifter og gebyrer, så lander Vejen på en placering som nummer ni i hele landet. - Det er rigtig flot med en placering som nr. ni på listen over kommuner, hvor virksomhederne er mest tilfredse med skatter, afgifter og gebyrer. Det vidner om, at Vejen Kommune er helt bevidste om den konkurrencesituation, som virksomhederne står i og at jo højere skatter, afgifter og gebyrer ganske enkelt betyder, at virksomhedernes produkter bliver dyrere og dermed har sværere ved at klare sig på markedet, siger formanden for DI Sydvestjylland, Jens Damgaard. Virksomhederne i Vejen giver også kommunen en fin karakter på en lang række andre områder. For eksempel er områdets

Lokalt Erhvervsklima 2018: Esbjerg slår de andre storbyer med flere længder3.9.2018 21:30:00Pressemeddelelse

Esbjerg udbygger afstanden til de andre storkommuner i Danmark, når det gælder erhvervsklima. Det fremgår af årets udgave af Lokalt Erhvervsklima, som er Dansk Industris undersøgelse blandt 7.700 danske virksomheder. - Esbjerg Kommune klarer sig rigtig fint på næsten alle de ting vi måler på, og det afspejler sig i årets erhvervsklimaundersøgelse. Virksomhedernes tilfredshed kommer især til udtryk i relation til vigtige punkter som arbejdskraft, infrastruktur og de fysiske rammer, siger formand for DI Sydvestjylland Jens Damgaard. Esbjerg Kommune mister dog lidt terræn på den samlede rangliste og glider tilbage fra en plads som nummer 21 til plads 25, men slår altså stadig de andre store kommuner med flere længder. Den næstbedste store kommune, som er Aalborg Kommune, ligger på en plads som nummer 51. Den bedste vurdering opnår kommunen i kategorien ”fysiske planlægning”. Virksomhederne oplever, at der er et godt udbud af erhvervsgrunde og at planlægningen levner god plads til både bol

Billund er igen i år en af Danmarks bedste erhvervskommuner3.9.2018 21:30:00Pressemeddelelse

Billund Kommunes indsats for at skabe de bedste rammer for job og vækst belønnes med en flot placering blandt landets 10 bedste erhvervskommuner. Det viser den nyeste udgave af Dansk Industris store årlige undersøgelse Lokalt Erhvervsklima, hvor 7.700 virksomheder medvirker. - I DI Sydvestjylland er vi meget imponeret af Billund Kommunes vedholdende og effektive arbejde for at tilbyde de bedst mulige forhold for virksomhederne i kommunen. Vi kan se, at virksomhederne er meget tilfredse med næsten alle de erhvervsvilkår, vi måler på, siger formand for DI Sydvestjylland Jens Damgaard. Billund er i år den ottende bedste erhvervskommune i landet. Det er ottende år i træk, at Billund placerer sig i top 10 i undersøgelsen. Årets placering er et lille skridt tilbage fra sidste års fjerde plads. Tilfredsheden kommer især til udtryk i virksomhedernes vurdering af kommunens skatter, afgifter og gebyrer, hvor Billund rent faktisk opnår den højeste tilfredshed af alle på landsplan. - Placeringen e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum