DI - Dansk Industri

DI: Virksomheder skal forberede sig på nye EU-krav til brug af kunstig intelligens

Del

Virksomheders og myndigheders brug af kunstig intelligens skal reguleres intelligent, så vi kan sætte turbo på den digitale udvikling i Europa. EU-Kommissionen lægger med et nyt udspil onsdag op til mere ansvarlig brug af data og stiller samtidig krav til brug af den moderne teknologi. DI hilser den nye regulering velkommen, men frygter samtidig tunge administrative byrder for virksomhederne.

Det meste af vores samfund er påvirket af kunstig intelligens. Teknologien er baseret på computeranalyse af store mængder af data og bliver eksempelvis brugt til automation i produktionsvirksomheder, til bedre diagnosticering i sundhedsvæsenet, og når vi handler online eller streamer film.

Men brugen af kunstig intelligens rummer også praktiske udfordringer og etiske dilemmaer, som EU-Kommissionen vil komme til livs med ny regulering, der blandt andet stiller nye krav til virksomhedernes brug af teknologien.

- Kunstig intelligens kan accelerere vores digitale udvikling i Europa og i Danmark, der er helt afgørende for vores vækst og konkurrenceevne. Hvis vi skal høste det fulde potentiale, skal EU-landene være de bedste i verden til at bruge data og kunstig intelligens på en ansvarlig måde, der vækker tillid hos borgerne og virksomhederne, siger Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i DI Digital.

- EU-kommissionens udspil er et første forsøg på at regulere ny teknologi, så vi tager stilling og bruger den ansvarligt med tanke på mulige konsekvenser, når kloge computere skal håndtere svære problemstillinger. Der skal findes en god balance mellem at tage ny teknologi i brug og at beskytte samfundet mod en uhensigtsmæssig udvikling, siger Rikke Hougaard Zeberg.

EU-Kommissionen ønsker blandt andet mere transparens omkring brug af data, der er selve motoren i kunstig intelligens, som også kaldes Artificiel Intelligens (AI). Den øgede transparens skal sammen med en række andre krav bane vejen for mere ansvarlig brug af data, der kan være indsamlet fra borgere, virksomheder eller offentlige institutioner.

For at leve op til Kommissionen forslag vil virksomheder skulle dokumentere, hvordan maskiner, robotter og computersystemer bruger kunstig intelligens, hvis der er tale om høj-risiko anvendelse af kunstig intelligens. Hvis virksomheder ikke lever op til de nye krav, risikerer de at få bøder op til 4-6 procent af den globale omsætning.

- Virksomhederne skal forberede sig allerede nu på de nye krav. Der er ingen tvivl om, at der er brug for at regulere kunstig intelligens, men det er vigtigt, at det sker på baggrund af en relevant risikovurdering, så Kommissionens definition af høj-risiko brug af kunstig intelligens ikke rammer for bredt. Vi anerkender behovet for regulering, men det er helt afgørende ikke at dræbe den europæiske innovationskraft med bureaukrati og langvarige godkendelsesprocesser i konkurrencen med Kina og USA, siger Rikke Hougaard Zeberg.

Det er f.eks. vigtigt, at virksomhederne også fremover kan benytte kunstig intelligens til at optimere deres ordresystemer, eller sikre at deres produktionsudstyr og processer fungerer optimalt uden at blive pålagt unødvendig bureaukrati.

- Kunstig intelligens er ikke kun robotter i science-fiction, men også en teknologi der kan hjælpe os med at håndtere store samfundsudfordringer som eksempelvis den grønne omstilling. Vi har brug for bæredygtige og innovative virksomheder, og de trækker i høj grad på moderne teknologi som kunstig intelligens, der kan spille en afgørende rolle i kampen mod klimaforandringer, siger Rikke Hougaard Zeberg.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere information og kommentarer kan DI’s presserådgiver Ditte Rieland kontaktes på tlf. +45 2246 7822 eller e-mail: dirh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI ønsker mere fleksibilitet i lokale nedlukninger10.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Dansk Industri anbefaler nu at regeringen og myndighederne ser på mulighederne for en mere fleksibel måde at håndtere lokale nedlukninger på. Det sker efter nedlukningen søndag af dele af erhvervslivet i Hørsholm Kommune. Ifølge DI rammer nedlukningen hårdt og unødigt skævt i butikker, som er udsat for konkurrence fra butikker i nabokommunerne. Derfor ønsker DI mere pragmatiske løsninger – f.eks. så butikker i stedet for at lukkes fuldt ned kan holde åbent med øgede afstandskrav.

DI: I 2030 skal 40 procent af erhvervslivets ledere være kvinder6.5.2021 21:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er for få kvinder i den private sektor og særligt i de øverste ledelseslag. Det er en reel hæmsko for vores samfunds og erhvervslivs udvikling. Derfor samler DI som de første dansk erhvervsliv i et mangfoldighedsløfte, The Gender Diversity Pledge, hvor vi sammen giver hånd-slag på at arbejde for at øge diversiteten i toppen af erhvervslivet, så vi når en 40/60-kønsfordeling i 2030.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum