DI - Dansk Industri

DI: Virkeligheden har ramt Finansministeriet

Del

Dansk Industri er enige i behovet for en stram finanslov, men i erhvervsorganisationen ærgrer man sig over manglen på initiativer, der skaffer arbejdskraft og øger velstanden

Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri. Foto: DI
Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri. Foto: DI

 Regeringen har onsdag fremlagt et forslag til finanslov. På grund af den høje inflation og meget gang i hjulene, er det en stram finanslov, som finansminister Nicolai Wammen har præsenteret.

- Vi er helt enige i behovet for en stram finanslov. Vi står i en situation med høj inflation, hvor næsten hele råderummet er afsat, og der er krig i Europa, forsyningskrise, energikrise og klimaforandringer, og det hele vil fortsat presse dansk økonomi, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri (DI).

- Derfor ærgrer det mig også, at finanslovsforslaget er blottet for initiativer, der skaffer arbejdskraft og øger velstanden fremadrettet. Der bliver ikke foretaget de nødvendige prioriteringer, så derfor er der ikke i nærheden af nok økonomi og arbejdskraft til alt det, vi gerne vil.

Prioriter investeringer og effektiviser offentlig sektor

På grund af inflationen er der i årets finanslov afsat cirka to mia. kr. til særlig inflationshjælp.

- Det er helt afgørende, at inflationshjælpen er finansieret. Vi har ikke brug for tiltag, der skubber yderligere til inflationen. Det vi har brug for er tiltag, der giver varig velstand og råderum og styrker konkurrenceevnen, så vi har råd til at investere i at gøre Danmark grønnere og dygtigere i fremtiden, siger Lars Sandahl Sørensen.

Regeringen strammer op på de offentlige investeringer, mens der i 2023 fortsat ventes at være 28.000 flere offentligt ansatte end i 2019.

- De mange ekstra offentligt ansatte presser de offentlige budgetter og den samlede mangel på arbejdskraft. Her burde man prioritere investeringer frem for forbrug og i stedet effektivisere den offentlige sektor, siger Lars Sandahl Sørensen.

Stilstand i reformer

Han peger på, at der i de sidste to valgperioder stort set har været stilstand i reformer, der giver varige løft i beskæftigelsen og velstanden, og det gør ondt nu.

- Virkeligheden har ramt finansministeriet, og der er ikke mulighed for at dele gaver ud. Effekterne af de store reformer, som blev gennemført for 10-15 år siden er ved at ebbe ud, forklarer Lars Sandahl Sørensen.

- Derfor går det heller ikke med en tredje valgperiode i træk uden reformer, hvis vi fortsat har ambitioner om en grøn omstilling, digitalisering af Danmark, konkurrencedygtige virksomheder og udvikling af velfærdssamfundet.

Se hele regeringens finanslovsudspil her.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt Nis Peder Kolby på tlf. 4032 3400.

Billeder

Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri. Foto: DI
Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri. Foto: DI
Download
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum