DI - Dansk Industri

DI: Vi har store forhåbninger til klimapartnerskaber

Del

Klimakrisen er en stor fælles udfordring – og et fælles ansvar, som vi må og skal løfte. Derfor er det et vigtigt tiltag, når regeringen nu har taget initiativ til 13 klimapartnerskaber mellem erhvervslivet og regeringen, lyder det fra DI.

- Det er et stærkt initiativ, at regeringen inviterer erhvervslivet til – branche for branche – at indgå klimapartnerskaber for at finde konkrete veje og ideer til, hvordan vi kan sænke CO2-udledningen. Der er en stor vilje i virksomhederne til at tage et medansvar for den her opgave sammen med vores politikere og resten af samfundet, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Han peger på, at den grønne omstilling i høj grad også kan blive en vækstforretning med nye forretningsmuligheder for danske virksomheder og Danmark, hvis vi som samfund griber opgaven rigtigt an. Herunder, at den danske klimapolitik også har et klart globalt perspektiv.

- Vi bakker entydigt op om de høje danske klimaambitioner, men vi skal også hele tiden se den danske klimaindsats i et globalt perspektiv, så vi i Danmark ikke når vores eget nationale mål ved at flytte aktiviteter ud af landet. Opgaven er i høj grad at finde en fælles vej til at indfri klimaambitionerne, hvor vi samtidig griber de nye forretningsmuligheder og baner vejen for endnu flere grønne eksportsucceser, siger DI-direktøren.

Ifølge Lars Sandahl Sørensen er mange virksomheder allerede i fuld gang. Med partnerskaberne kan alle gode ideer komme på banen – og virksomhederne kan udpege deres største barrierer i deres branche for at bringe de grønne løsninger i spil.

- Det er helt afgørende, at virksomheder og regeringen arbejder sammen om at finde fælles løsninger – og veje til, hvordan vi udvikler og finansierer dem på en måde, hvor vi bevarer virksomhedernes konkurrencekraft. Vi skal lykkes med den grønne omstilling uden at sætte danske arbejdspladser og fremtidig vækst på spil, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han peger på, at regeringen, Folketinget og EU har en vigtig rolle at spille ved at fjerne barrierer og regulering, der i dag vanskeliggør den grønne omstilling.

- Virkeligheden er jo heldigvis, at mange virksomheder allerede er langt fremme – men også, at de støder på barrierer i form af f.eks. regulering, hvor både regeringen og Folketinget, men også EU, er helt afgørende for at finde nye løsninger og gøre nye mål mulige, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han peger på, at den grønne omstilling i høj grad også kommer til at kræve investeringer – både fra virksomhedernes og fra samfundets side.

- Virksomhederne investerer allerede i dag massivt i deres egen grønne omstilling, og det kommer de til at blive ved med. Tilsvarende skal samfundet selvfølgelig også investere – for den grønne omstilling er bestemt ikke uden omkostninger. Hvis vi skal indfri de høje ambitioner, skal vi også prioritere flere investeringer fra samfundets side til eksempelvis grøn forskning og nye teknologier, siger DI-direktøren.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressechef Per Geckler Møller på PGM@di.dk eller tlf. 2949 4434

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI samler 25 erhvervsledere, der skal fremme mangfoldighed i dansk erhvervsliv2.7.2020 13:59:15 CESTPressemeddelelse

Dansk erhvervsliv skal blive bedre til at tiltrække og fastholde talent af forskellige køn, alder og baggrund, hvis vi skal sikre vores innovations- og konkurrenceevne. Derfor nedsætter DI et nyt specialudvalg med Lars Rasmussen i spidsen, der er bestyrelsesformand for en række life science virksomheder. Mangfoldigheds- og ligestillingspolitik skal spille en central rolle i erhvervspolitikken, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

DI: Klimaaftale tager flere store skridt ind i en grønnere fremtid22.6.2020 06:21:07 CESTPressemeddelelse

Med dagens klimaaftale står et bredt flertal i Folketinget sammen om en lang række tiltag, som vil fremme den grønne omstilling i Danmark og bane vejen for, at Danmark når nærmere klimamålsætningen om 70 pct. CO2-reduktion i 2030. DI glæder sig over aftalen, som i høj grad også tager afsæt i anbefalingerne fra erhvervslivets klimapartnerskaber og følger sigtelinjerne i DI’s egen 2030-plan. Samtidig hilser DI planerne om en grøn skattereform til efteråret velkomne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum