DI Vestsjælland

DI Vestsjællands PraktikPladsPris går til Slagelse Transportcenter

Del

Slagelse Transport Center gør en helt særlig indsats for at uddanne dygtige chauffører til transportbranchen, hvor en uddannelse ikke er en selvfølge. Imponerende 500 lærlinge er det blevet til siden begyndelsen af 90’erne, og det ligger helt i tråd med virksomhedens ånd. Derfor modtog Slagelse Transportcenter i dag DI Vestsjællands PraktikPladsPris 2020. Prisen blev uddelt på virksomheden (foto fra overrækkelsen kan rekvireres, se nedenstående kontaktoplysninger).

Hvert år har Slagelse Transportcenter 25 lærlinge ud over deres 100 ansatte. Det er en enestående stor andel, men hos den vestsjællandske transportvirksomhed er de mange lærlinge en fasttømret tradition, som er en fast og integreret del af virksomheden.

- Det er en enestående uddannelsesindsats som Slagelse transportcenter har udført ikke blot det seneste år, men igennem rigtig mange år. Derfor kunne praktikpladsprisen 2020 ikke være mere fortjent. Der mangler faglærte chauffører i årene, der kommer, og Slagelse Transportcenter gør en enorm modig og kompetent indsats for at opfylde branchens behov og hjælpe de unge i lokalområdet videre, siger Steen Søgaard, formand for DI Vestsjælland.

Slagelse Transportcenter, der i alt har 80 køretøjer rullende på Sjælland i døgndrift, snupper en del af lærlingene selv, når de er udlærte. Men der ligger mere end det i virksomhedens store indsats.

- Vi føler og har altid følt, at vi må tage et ansvar for at uddanne flere faglærte til transportbranchen. Der er mangel på faglærte chauffører nu og i fremtiden, så vi forsøger at gøre en forskel. Derfor er vi virkelig stolte af den anerkendelse, der ligger i at modtage DI Vestsjællands PraktikPladsPris, siger Jacob Hasselbalch Larsen driftsleder i Slagelse Transportcenter.

Mange virksomheder i transportbranchen holder sig lidt tilbage for at tage lærlinge, dels fordi fejl kan være meget dyre, dels fordi mange virksomheder ikke har et tilbud til de lærlinge, som kun har b-kørekort. Her har Slagelse Transportcenter fordelen af, at have biler i alle størrelser, så alle lærlinge kan komme ud at køre med det samme.

Desuden prøver virksomheden at bruge nye og anderledes uddannelsesmetoder til fordel for lærlingene. Eksempelvis er en ny app, der med tekst og videoer interaktivt kan uddanne de unge, ved at blive testet på virksomheden.

- App’en er et nyt tiltag, en slags håndbog, som systematiserer læringen hos vores praktikanter. Den er let at bruge for vores lærlinge med videoer og korte tekster, så vi glæder os til, at den kommer op at køre, siger Jacob Hasselbalch Larsen.

Gennemsnitsalderen hos chauffører er stigende, og mange går på pension i de kommende år. Det er med til at øge vigtigheden af Slagelse Transportcenters store lærlingeindsats.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger:

Formand for DI Vestsjælland, Steen Søgaard, 3083 7080
Driftsleder i Slagelse Transportcenter, Jacob Hasselbalch Larsen, 2342 0024
Evt. foto og baggrund hos regionskonsulent for DI Vestsjælland Sigrid Wilbeck, 6051 8420

Billeder

Information om DI Vestsjælland

DI Vestsjælland
DI VestsjællandFor yderligere information om DI Vestsjælland:

Chefkonsulent Sigrid Wilbeck Hansen
Mail: siwi@di.dk 
Tlf. 3377 3864
Mobil: 6051 8420

Sekretær Susanne Munk Jørgensen
Mail: sul@di.dk
Tlf. 3377 3924

Følg pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

Vestsjællands kommuners erhvervsklima er på det jævne – men Sorø viser vejen.30.11.2020 19:30:00 CETPressemeddelelse

De vestsjællandske kommuner ligger igen i år i den nedre halvdel i Danmarks største undersøgelse af forholdene for virksomhederne i landets kommuner, Dansk Industris undersøgelse Lokalt Erhvervsklima. Dog er kommunerne samlet blevet gode til at bruge private leverandører, og det offentlig-private samarbejde er meget vigtigt for erhvervslivet. Og så bryder Sorø Kommune billedet, og kommer som den eneste sjællandske kommune i år i top 10 med en flot 7. plads.

Rollemodel og ambassadør for fremtidens elektrikere vinder DI Vestsjællands lærlingepris 202013.8.2020 15:38:23 CESTPressemeddelelse

DI Vestsjællands lærlingepris går til en lærling, der både har godt humør, høj faglighed og en imponerende evne til at overkomme vanskeligheder. Jens Baileu Withs nysgerrighed og engagement bringer ham rundt til mange forskellige opgaver på lærepladsen, H. Lundbeck A/S i Lumsås, og skulle løsningen ikke lige ligge for, så finder han den selv. Og det foregår med en smittende glæde og en god bemærkning, hvis stemningen skulle blive lidt trist.

Kommuner får 45 forslag til corona-hjælp til Vestsjællands erhvervsliv4.5.2020 13:27:26 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har ramt Danmark og dansk erhvervsliv hårdt. Landets kommuner spiller en stor og vigtig rolle i at holde dampen oppe i Danmark, så hjulene kan køre rundt i dansk økonomi. I Vestsjælland er der iværksat en række initiativer, som hjælper virksomhederne og holder hånden under lokale arbejdspladser. Men der er brug for, at kommunerne samarbejder endnu mere med lokale virksomheder. Derfor lancerer Dansk Industri (DI) 45 konkrete anbefalinger til kommunerne, så vi kan hjælpe hinanden med at komme så helskindet som muligt ud af krisen. - I kampen mod coronavirus har de vestsjællandske kommuner gjort en vigtig forskel for tusindvis af virksomheder og arbejdspladser, der i de seneste uger har kæmpet for at holde hjulene kørende i dansk økonomi. Men samtidig har vi kurs mod den værste økonomiske krise i nyere tid, og det kalder på en helt særlig indsats og et endnu tættere samarbejde mellem de vestsjællandske kommuner og erhvervslivet, siger Steen Søgaard, senior vice president i Lu

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum