DI - Dansk Industri

DI-topchef: Bred regering lover godt for en reformering af Danmark

Del

Efter uger med mange og lange forhandlinger, er der nu enighed om en ny bred regering bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne. Den nye regering ind over midten af dansk politik hilses varmt velkommen af den administrerende direktør for Danmarks største erhvervsorganisation, DI:

Adm direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. Foto: Sif Meincke.
Adm direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. Foto: Sif Meincke.

- Jeg er på Danmarks vegne først og fremmest glad for, at Socialdemokratiet og Venstre sammen med Moderaterne har haft modet til at finde sammen i et forpligtende regeringssamarbejde. Det er et markant nybrud, der vidner om ansvarlighed og lover godt for Danmark. Jeg håber og tror, der bliver tale om både en tiltrængt reformregering og en handlekraftig implementeringsregering.

- En regering ind over midten giver grund til at tro på et opgør med de seneste syv års reformtørke. Så den nødvendige arbejdskraft sikres, og tempoet skrues gevaldigt op, når det kommer til at realisere vores massive ambitioner omkring grøn omstilling, digitalisering, sundhed og uddannelse, siger Dansk Industris adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Giv ny regering reel chance

Lars Sandahl Sørensen forstår godt, at et bredt regeringssamarbejde vil vække skepsis nogle steder, men han håber alligevel på en konstruktiv modtagelse af den nye regering.  

- Lad os nu ærligt talt give regeringen en reel chance for at bevise sit værd. Det er altid nemmere at være kritisk for en sikkerheds skyld, særligt når der er tale om nye måder at gøre tingene på. Dansk Industri kommer ikke til at være enig med regeringens ambitionsniveau på alle områder, særligt hvis den ønsker at gøre op med den danske model. Men jeg håber, at de fleste vil lade tvivlen komme den nye regering til gode frem for at dømme den på forhånd.

- Hvis Danmark skal rustes til fremtiden, kommer man ikke uden om beslutninger, som på kort sigt næppe bliver populære, men de sværeste beslutninger er oftest de modigste. Og selvom en bred regering i sig selv ikke er en garanti for tilstrækkeligt ambitiøse løsninger, har den alt andet lige meget bedre forudsætninger for at lykkes end en smal rød regering, siger DI-direktøren.

Massivt reformbehov

DI-topdirektøren glæder sig nu til at se den nye regering få omsat ambitioner til handling.

- Vi står i meget alvorlige tider. Der er usikkerhed overalt i verden og samtidig et massivt reformbehov herhjemme. Derfor står opgaverne i kø, hvis vi skal sikre et fortsat velstående samfund og en realisering af vores grønne klimaambitioner. Det kræver, at vi får tilstrækkeligt med hænder og økonomi til at udvikle samfundet. Den gode nyhed er, at hvis vi nu handler i tide og træffer langsigtede beslutninger, har Danmark bedre forudsætninger for at lykkes end de fleste lande omkring os.

- Derfor glæder det mig også, at det tegner til, at der på en lang række områder er blevet lyttet til mærkesager, som Dansk Industri har kæmpet for i årevis, og jeg ser frem til et stærkt, fremadskuende og konstruktivt samarbejde med både den nye regering og de øvrige ansvarlige partier i Folketinget, siger Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressechef, underdirektør Søren Langelund, tlf. 2091 9335, e-mail slan@di.dk

Billeder

Adm direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. Foto: Sif Meincke.
Adm direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. Foto: Sif Meincke.
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Kick-off: Hvordan gør vi Danmark til iværksætterland i verdensklasse?26.1.2023 11:30:11 CET | Pressemeddelelse

Efter flere års venten er der nu endelig udsigt til, at vi får en iværksætterstrategi i Danmark. SVM-regeringen har strategien med i regeringsgrundlaget, og der er foreløbig afsat 300 millioner kroner til formålet. Derfor har DI og Dansk Iværksætterforening nu indkaldt landets iværksættere, eksperter og politikere til at drøfte spørgsmålet: hvordan gør vi Danmark til iværksætterland i verdensklasse?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum