DI - Dansk Industri

DI til skoleelever i Svendborg: Hvordan skal fremtidens digitale skole se ud?

Del

En 8. klasse fra Issø-skolen i Stenstrup, Svendborg starter skoleåret ud på en lidt anderledes måde i år. Sammen med tre andre klasser rundt om i landet skal de nemlig deltage i en virtuel folkehøring om fremtidens digitale skole, som Dansk Industri arrangerer. Eleverne er blevet inviteret til at diskutere, hvad der har været godt og mindre godt ved de digitale læringsformer, som de har oplevet under COVID-19. Hvad vil de tage med videre af positive erfaringer? Og hvad kunne fungere bedre i fremtiden?

Situationen med COVID-19 tvang alle danske skoler, lærere og elever til – på rekordtid – at omstille sig til en fuldkommen digital hverdag. I kølvandet på situationen kan vi ved begyndelsen af det nye skoleår spørge hinanden, hvad vi har lært om at gå i skole i en digital virkelighed. Det vil DI diskutere med fire udskolingsklasser fra hele landet til en såkaldt folkehøring den 17. august.

- Det er vigtigt, at vi samler op på alle de erfaringer, som elever og lærere har gjort sig under corona, så vi kan skabe en endnu bedre skole med digitale læringsmidler, platforme og metoder fremover, siger digitaliseringspolitisk chef Christian Hannibal, DI.

Ved folkehøringen vil der være inspirationsoplæg, som skal sætte fantasien i gang hos eleverne. Herefter inviteres eleverne til at tænke stort og vildt, komme med nye idéer og udvikle konkrete prototyper og målsætninger for fremtidens digitale skole.

- Issø-skolen er stolte over at kunne bidrage med idéer til, hvordan skolen skal se ud med digitale værktøjer i fremtiden. 8. klasses-eleverne har været igennem et kæmpe corona-eksperiment, og nu skal de samle op på erfaringerne. Jeg er sikker på, at eleverne kan bidrage med en masse gode idéer, siger skoleleder Oliver Schulz

Folkehøringen giver udskolingseleverne mulighed for at spille deres egne førstehåndserfaringer fra foråret ind på banen og bruge dem aktivt til at designe konkrete bud på, hvordan fremtidens skolesystem kan se ud. Eleverne folder det digitale begreb ud og diskuterer blandt andet, hvordan fællesskab, kreativitet og engagement styrkes i en digital hverdag.

- For DI handler det her om at give mikrofonen til dem, der virkelig ved, hvad de taler om. Eleverne har på egen krop mærket, hvordan en digital skoledag føles, og derfor er det helt essentielt, at vi taler med dem om, hvad der virkede, og hvad der bestemt ikke gjorde, siger Christian Hannibal.

Første stop ud af 10 på DI’s tour rundt i landet

Folkehøringen om fremtidens digitale skole er en del af initiativet ”Danmarks digitale fremtid”, som består af 10 folkehøringer, der afvikles forskellige steder i landet. Hver folkehøring centreres omkring et bestemt tema inden for det digitale område, hvor DI sætter spot på forskellige digitale muligheder og dilemmaer, der påvirker alles arbejdsliv og dagligdag. ​

DI inviterer både borgere, politikere, meningsdannere og andre interessenter med om bordet, så samtalen bliver bred og inkluderende. ​

Efter hver høring følger mindst én politisk anbefaling, der kan handles på inden for det pågældende temafelt. Til den afsluttende folkehøring samles alle anbefalingerne til et samlet katalog, som efterfølgende overdrages til Christiansborg.

Udover 8. klasse fra Issø-skolen deltager tre andre skoleklasser i folkehøringen om fremtidens digitale skole, nemlig udskolingsklasser fra Nyborg, Aalborg og Gentofte.

Læs mere om initiativet ”Danmarks digitale fremtid” her: https://www.danskindustri.dk/tech-der-taller/var-med/danmarks-digitale-fremtid/

 

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Permanent forskningsfradrag kan bevare dansk førerposition i life science18.9.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Regeringen har indført et forskningsfradrag på 130 procent i 2020 og 2021 for at bevare erhvervslivets investeringer i nye og forbedrede produkter under corona-krisen. DI og de mange life science-virksomheder mener, at forskningsfradraget bør indføres permanent for at sikre fortsat vækst og bevare Danmarks førende stilling på verdensmarkedet. Permanent forskningsfradrag på 130 procent er en af de forslag, som i dag vil blive diskuteret på Sundhedsindustriens Dag, hvor life science-industrien mødes kl. 12.00 med politikere og organisationer for at diskutere branchens og det danske sundhedsvæsens fremtid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum