DI - Dansk Industri

DI til skoleelever i Nyborg: Hvordan skal fremtidens digitale skole se ud?

Del

En 8. klasse fra Birkhovedskolen i Nyborg starter skoleåret på en lidt anderledes måde i år. Sammen med tre andre klasser rundt om i landet skal de nemlig deltage i en virtuel folkehøring om fremtidens digitale skole, som Dansk Industri arrangerer. Eleverne er blevet inviteret til at diskutere, hvad der har været godt og mindre godt ved de digitale læringsformer, som de har oplevet under COVID-19. Hvad vil de tage med videre af positive erfaringer? Og hvad kunne fungere bedre i fremtiden?

Situationen med COVID-19 tvang alle danske skoler, lærere og elever til – på rekordtid – at omstille sig til en fuldkommen digital hverdag. I kølvandet på situationen kan vi ved begyndelsen af det nye skoleår spørge hinanden, hvad vi har lært om at gå i skole i en digital virkelighed. Det vil DI diskutere med fire udskolingsklasser fra hele landet til en såkaldt folkehøring d. 17. august .

- Det er vigtigt, at vi samler op på alle de erfaringer, som elever og lærere har gjort sig under corona, så vi kan skabe en endnu bedre skole med digitale læringsmidler, platforme og metoder fremover, siger digitaliseringspolitisk chef Christian Hannibal, DI.

Ved folkehøringen vil der være inspirationsoplæg, som skal sætte fantasien i gang hos eleverne. Herefter inviteres eleverne til at tænke stort og vildt, komme med nye idéer og udvikle konkrete prototyper og målsætninger for fremtidens digitale skole.

- For os som skole er det vigtigt, at vores elever får mulighed for at blive inddraget og bidrage til diskussionen om, hvad vi skal med teknologi i vores grundskole, siger Lars Busk Svendsen, pædagogisk leder på Birkhovedskolen.

- Vi vil rigtig gerne høre fra eleverne, hvad de har lært af corona, og hvad de gerne vil med digitale teknologier fremover, siger lærer John Obbekjer, Birkhovedskolen.

Folkehøringen giver udskolingseleverne mulighed for at spille deres egne førstehåndserfaringer fra foråret ind på banen og bruge dem aktivt til at designe konkrete bud på, hvordan fremtidens skolesystem kan se ud. Eleverne folder det digitale begreb ud og diskuterer blandt andet, hvordan fællesskab, kreativitet og engagement styrkes i en digital hverdag.

- For DI handler det her om at give mikrofonen til dem, der virkelig ved, hvad de taler om. Eleverne har på egen krop mærket, hvordan en digital skoledag føles, og derfor er det helt essentielt, at vi taler med dem om, hvad der virkede, og hvad der bestemt ikke gjorde, siger Christian Hannibal.

Første stop ud af 10 på DI’s tour rundt i landet

Folkehøringen om fremtidens digitale skole er en del af initiativet ”Danmarks digitale fremtid”, som består af 10 folkehøringer, der afvikles forskellige steder i landet. Hver folkehøring centreres omkring et bestemt tema inden for det digitale område, hvor DI sætter spot på forskellige digitale muligheder og dilemmaer, der påvirker alles arbejdsliv og dagligdag. ​

DI inviterer både borgere, politikere, meningsdannere og andre interessenter med om bordet, så samtalen bliver bred og inkluderende. ​

Efter hver høring følger mindst én politisk anbefaling, der kan handles på inden for det pågældende temafelt. Til den afsluttende folkehøring samles alle anbefalingerne til et samlet katalog, som efterfølgende overdrages til Christiansborg.

Udover 8. klasse fra Birkhovedskolen deltager tre andre skoleklasser i folkehøringen om fremtidens digitale skole, nemlig udskolingsklasser fra Aalborg, Svendborg og Gentofte.

Læs mere om initiativet ”Danmarks digitale fremtid” her: https://www.danskindustri.dk/tech-der-taller/var-med/danmarks-digitale-fremtid/

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI udnævner Anders Søndergaard Larsen som ny medlemsdirektør4.12.2020 11:45:00 CETPressemeddelelse

Danmarks største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation, Dansk Industri, har i dag udpeget Anders Søndergaard Larsen som medlemsdirektør. Anders Søndergaard Larsen kommer fra en stilling som vicedirektør i DI, hvor han har været en del af ledelsen af medlemsområdet, været ansvarlig for koordinering af overenskomstforhandlinger og haft ledelsesansvaret for DI’s samlede indsats for akkvisition af nye medlemsvirksomheder. Anders Søndergaard Larsen træder dermed ind i direktionen som afløser for Lars Frelle-Petersen med virkning fra 1. januar 2021.

Ny DI-måling: Det danske erhvervsklima er bedst i Jylland30.11.2020 19:30:00 CETPressemeddelelse

Ikast-Brande Kommune er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune, viser DI’s Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse 2020. Mere end 7.500 virksomheder har vurderet den kommunale service under coronakrisen, og de mest tilfredse virksomheder ligger i jyske kommuner. Hvis kommunerne vil vinde virksomhedernes gunst til næste kommunalvalg, skal flere forbedre sagsbehandlingstider, offentlige udbud og infrastruktur, siger DI-direktør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum