DI - Dansk Industri

DI: Teknologipagt sætter helt nye mål for uddannelser

Del

Regeringen har i dag lanceret en Teknologipagt, som ifølge Dansk Industri sætter helt nye mål for, hvordan danskerne får de uddannelser og kompetencer, der er brug for på fremtidens arbejdsmarked.

- Virksomhederne mangler medarbejdere med tekniske kompetencer. Det gælder medarbejdere med erhvervsuddannelse og med videregående uddannelse, og det gælder alle funktioner fra udvikling og produktion til salg i virksomhederne.

- Teknologipagten sætter helt nye mål for, hvordan vi uddanner og inspirerer fremtidens medarbejdere, siger viceadm. direktør Kim Graugaard, DI.

Teknologipagten har stået højt på DI’s ønskeseddel. Forbilledet er Holland, hvor en lignende pagt har betydet, at flere unge har valgt tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, og der er kommet fokus på værdien af at prioritere den teknologiske udvikling højt.

- Erfaringerne viser, at ingen kan løse udfordringen alene. I dag gør engagerede naturfagslærere i folkeskolen, ledere i foreningslivet, medarbejdere i virksomhederne og mange organisationer hver især en stor indsats. Med Teknologipagten kommer der mere fokus på at samarbejde og udveksle erfaringer og gode ideer, siger Kim Graugaard.

Regeringen har nedsat TeknologipagtRådet, som skal udstikke linjerne for arbejdet, og der etableres et sekretariat, som i det daglige skal holde styr på indsatserne i Teknologipagten.

- DI er glad for at være med i TeknologipagtRådet. Der findes næppe noget område, der har større betydning for vores virksomheder, end at vi uddanner og inspirerer fremtidens medarbejdere. Vi ser i den grad frem til at være med til at løfte den opgave, siger Kim Graugaard.

Teknologipagten lanceres med en række konkrete indsatser, som skal bidrage til at opnå målet om, at virksomhederne ikke længere skal opleve omfattende mangel på kvalificeret arbejdskraft om ti år.

Arbejdsgiverne sætter også ind med en ny, ekstra indsats.

- Dansk Industri vil sammen med de øvrige organisationer i DA - og andre aktører såsom Naturvidenskabernes Hus - samarbejde om at åbne virksomhedernes døre, så alle børn i fremtiden vil møde virksomhederne som en del af deres skolegang, siger Kim Graugaard.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Ny kortlægning: Virksomhederne bidrager med 550 mia. kr. til den danske velfærd25.3.2019 06:30:00 CETPressemeddelelse

En ny kortlægning fra Dansk Industri (DI) viser, at virksomhederne og deres medarbejdere i landets 98 kommuner tilsammen bidrager med 550 mia. kr. til den danske velfærd gennem skatter og afgifter. Det svarer til mere end halvdelen af de penge, det offentlige hvert år bruger på at holde samfundet i gang. Ifølge DI understreger kortlægningen den gode cirkel i Danmark mellem virksomhederne og resten af samfundet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum