DI - Dansk Industri

DI: Techambassadør kan øge eksport af digitale danske løsninger

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod har i dag præsenteret regeringens strategi for Danmarks teknologiske diplomati, og i DI får strategien en positiv modtagelse. Ifølge landets største erhvervsorganisation kan strategien blive et godt redskab for vores techambassadør til at styrke eksporten af digitale løsninger fra dansk erhvervsliv.

- Techambassadøren har givet Danmark en stærk stemme internationalt, og det skal vi nu også udnytte til at styrke indsatsen med at få dansk teknologi og ansvarlige digitale løsninger afsat til resten af verden, og dermed skabe vækst og arbejdspladser i Danmark efter coronakrisen.

- Det er meget positivt, at den nye strategi for Danmarks teknologiske diplomati prioriterer dette og tilføjer det til techambassadørens opgaver. DI bistår gerne med hjælp til eksportfremstød, så verden kan få øjnene op for danske kvalitetsløsninger, siger branchedirektør for DI Digital og chef for digitaliseringspolitik i DI, Rikke Hougaard Zeberg.

Danmark står ifølge DI stærkt på en hel række områder med digitale og teknologiske løsninger, som har været til gavn for det danske samfund, og som kan eksporteres til hele verden.

Det gælder for eksempel det forholdsvis nye område med vandteknologi, hvor der er stort potentiale for dansk eksport. Dansk erhvervsliv har også rigtig gode muligheder for eksport inden for grøn teknologi, digital læring og ”govtech” – altså systemer til det demokratiske institutioner, hvor danske virksomheder også er stærke.

- En stærk dansk sektor inden for sundhedsteknologi bør også være et område, hvor techambassadøren med den ny strategi i hånden kan løfte dansk eksport. Det kræver imidlertid også en forstærket indsats for at få internationale aftaler på området, for eksempel fælles aftaler om brugen af sundhedsdata til brug for bedre diagnostik, og bedre behandling af alvorlige sygdomme, siger Rikke Hougaard Zeberg.

Ifølge DI er der et stort behov for, at ny regulering og afgørelser i EU om anvendelse af data også tager højde for, at virksomhederne skal kunne bidrage med nye løsninger af fælles udfordringer.

- Reguleringen bør i højere grad end i dag understøtte virksomhedernes muligheder, for at være digitalt ansvarlige. Vi har derfor også brug for en techambassadør, der retter blikket mod EU, for at få en mere holistisk tech-dagsorden på tapetet. Vi skal have bedre sammenhæng mellem regulering og digitale ambitioner i EU, siger Rikke Hougaard Zeberg.

DI hæfter sig også ved, at strategien lægger op til en hårdere dansk linje over for de store internationale tech-giganter.

- Selvfølgelig skal vi have tech-regulering, ligesom vi har miljøregulering og meget andet, men fordi vi nu har fået øjnene op for, at teknologien også kan have skyggesider, skal vi ikke lade det dominere den internationale tech-dagsorden og det danske tech-diplomati.

- Der er ingen tvivl om, at tech-giganterne har betydning for vores moderne demokrati og selv imødeser klar regulering, men vi skal også huske på, at sociale medier og anden teknologi også spiller en stor rolle i den demokratiske proces. Eksempler på det har vi set i Rusland med Alexei Navalny eller i forbindelse med det arabiske forår, siger Rikke Hougaard Zeberg.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI opruster og ansætter ny direktør for Forsvars- og Aerospaceindustrien19.2.2021 10:00:00 CETPressemeddelelse

Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark skaber arbejdspladser og eksport samt driver teknologiudvikling i Danmark. Branchen har endvidere en strategisk rolle i forhold til Rigsfællesskabets sikkerhedspolitiske interesser. Branchens strategiske betydning vil øges i de kommende år, og derfor opruster DI indsatsen på området. Det sker bl.a. med ansættelse af Joachim Finkielman som ny direktør i Forsvars- og Aerospaceindustrien i DI (FAD).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum