DI - Dansk Industri

DI: Tak for at skrue ned for bøvl med bæredygtighed

Del
Landets største erhvervsorganisation, DI, hilser det med begejstring velkomment, at regeringen vil fjerne mest muligt bøvl og byrder fra de nye EU-krav om virksomhedernes rapportering om bæredygtighed.
Vicedirektør og chef for erhvervsjura og rapportering, Kim Haggren, DI. Foto: Hans Søndergaard.
Vicedirektør og chef for erhvervsjura og rapportering, Kim Haggren, DI. Foto: Hans Søndergaard.
- Det er afgørende,  at de nye EU-krav om virksomheders rapportering om bæredygtighed ikke bliver en byrde for virksomhederne og hæmmer den grønne omstilling. Det er jo det stik modsatte af intentionerne, siger vicedirektør og chef for erhvervsjura- og rapportering, Kim Haggren, DI.
 
Automatisering og digitalisering af bæredygtighedsrapportering kan ifølge DI bidrage til at reducere bureaukrati og ressourceforbrug for virksomheder, samtidig med at det sikrer pålidelige og kvantitative data. 
 
- Vi mener, at EU-Kommissionen bør lytte til Danmark og inddrage det danske input og erfaringer i arbejdet med at fastlægge standarderne for bæredygtighedsrapportering.
 
- Det er afgørende for virksomhedernes konkurrenceevne, at det sikres, at standarderne er realistiske og gennemførlige for virksomheder i hele EU. Ved at lette byrden for virksomhederne kan vi sammen fremme den grønne omstilling og sikre en bæredygtig fremtid for dansk og europæisk erhvervsliv, siger Kim Haggren.
 
DI opfordrer til, at rapporteringen baseres på data, der enten automatisk kan indhentes fra virksomhedernes interne systemer, eller et setup, der gør det nemt for virksomhederne at afrapportere, og hvor de samme data ikke skal indtastes flere forskellige steder i forskellige formater. Ved at fokusere på automatisering af data kan vi sikre en mere effektiv og nøjagtig indsamling af data, samtidig med at vi mindsker den administrative byrde for virksomhederne.
 
- Vi deler regeringens synspunkt om, at de nye rapporteringskrav skal være tilgængelige og håndterbare for alle virksomheder, uanset størrelse. Det er vigtigt, at der tages hensyn til forskellige brancher og virksomheders kapacitet til at indberette, siger Kim Haggren.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressemedarbejder Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Vicedirektør og chef for erhvervsjura og rapportering, Kim Haggren, DI. Foto: Hans Søndergaard.
Vicedirektør og chef for erhvervsjura og rapportering, Kim Haggren, DI. Foto: Hans Søndergaard.
Download
Download

Links

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Nye udbudsrammer for havvind kan blive et temposkifte i den grønne omstilling30.5.2023 19:17:56 CEST | Pressemeddelelse

Det er et historisk stort udbud af havvind, som et bredt flertal i Folketinget i dag har aftalt udbudsrammerne for. Som noget nyt skal der tages højde for havnaturen og miljøet, og det er også besluttet, at staten skal eje en del af havvindprojekterne. DI havde gerne set projekterne blive til virkeligheden uden statslig ejerskab, men der er nu landet en model, der sikrer fremdrift, og landets største erhvervsorganisation håber, at udbuddene er på plads inden sommerferien i 2024, for der er behov for hastighed i den grønne omstilling.

DI hilser ambitiøst forsvarsudspil velkomment30.5.2023 09:22:31 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til et kommende forsvarsforlig, som skal skabe et stærkere og mere moderne, dansk forsvar, som er tættere på at leve op til NATO-målsætning. Landets største erhvervsorganisation, DI, har pæne ord at sige om udspillet, men også en klar opfordring til at bruge milliarderne klogt. - Det er en ambitiøs plan, regeringen har lagt frem, som skal komme hele samfundet til gavn, og som fra dag ét vil skabe tiltrængte forandringer og modernisering i Danmarks forsvar og sikkerhed, siger direktør for DI Forsvar og Sikkerhed, Joachim Finkielman.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum