DI - Dansk Industri

DI: Stimulipakke vil sætte skub i genstarten af Danmark

Del

DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen tager positivt mod den økonomiske stimulipakke, som regeringen i dag har aftalt med et bredt flertal af Folketingets partier.

- Danskerne, arbejdspladserne og virksomhederne befinder sig i en historisk kritisk situation med fortsat smittespredning og med de store begrænsninger, som restriktionerne pålægger samfundet og erhvervslivet. Vi er glade for den store opbakning, der er fra et bredt flertal i Folketinget til at sikre beskæftigelsen både på vores hjemmemarkeder og i eksportvirksomhederne. I denne tid har vi særligt brug for brede og gode politiske aftaler på tværs af Folketinget, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI hæfter sig ved, at aftalepartierne tager vigtige skridt til at holde hånden under den danske eksport, som tjener indtægter hjem til det danske velfærdssamfund år efter år. Aftalens eksportpakke vil ifølge DI være en tiltrængt hjælp til de virksomheder, som med forsinket virkning er blevet hårdt ramt af coronakrisen.

- Det er virkelig vigtigt og positivt, at partierne tager så klare skridt til at sikre eksporten. Nu gælder det om at sikre, at det bliver lettere for vores virksomheder at komme i kontakt med kunder ude på eksportmarkederne – og at danske eksportmedarbejdere bliver prioriteret, når vaccinerne bliver til rådighed næste år. Indtjeningen til vores velfærdsamfund er fuldstændig afhængig af, at vi har velfungerende eksportvirksomheder, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI hilser det også velkomment, at partierne bag aftalen vil sætte mere fut i forbruget med frigivelsen af de sidste feriepenge.

- Det er godt nyt for dansk økonomi, at de resterende to uger af de indefrosne feriepenge udbetales til danskerne – det har vi selv foreslået og arbejdet for. Det vil være med til at give et tiltrængt boost til dansk økonomi. Det er dog vigtigt, at pengene udbetales i god takt med, at restriktionerne er ophævet. Det vil øge danskernes mulighed for at sætte ekstra fart i de brancher, som har været hårdest ramt, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI-direktøren opfordrer til, at regeringen og partierne i foråret er klar til at prioritere penge fra krigskassen til at understøtte en genstart med fokus på den grønne omstilling.

- Med denne aftale bruges der lidt af krigskassen, som er afsat på finanslovforslaget for 2021. Når finanslovsaftalen kommer i hus, vil der blive brugt noget mere. I DI anbefaler vi, at man ikke bruger hele krigskassen på finansloven, men holder nogle af pengene klar til foråret. Vi skal dosere midlerne i de rette mængder og på de rigtige tidspunkter, så vi skaber flest mulige job og mest mulig fremgang og udvikling. Vi skal sikre, at pengene understøtter grøn omstilling - og investeringer i fremtiden, siger DI-direktøren.

Endelig glæder han sig over, at regeringen og partierne har afsat 210 mio. kr. til en kommende vækststrategi for de danske Life Science-virksomheder.

- Life science industrien er et lys i mørket under COVID-19 med fortsat flot eksport og bidrag til vækst og arbejdspladser. Det enorme potentiale er dog slet ikke udnyttet, og derfor er det helt centralt, at vi får en virkelig ambitiøs life science strategi, som bygger på et sundhedsvæsen i verdensklasse til gavn for borgerne og som udstillingsvindue for eksport af danske life science- og biotekløsninger. Derfor er det virkelig fornuftig og vigtigt, at der er afsat penge til den opgave, siger Lars Sandahl Sørensen.

Regeringens foreslåede udvidelse af Boligjob-ordningen er desværre ikke med i denne politiske aftale. DI opfordrer fortsat regeringen og Folketinget til at udvide og styrke ordningen for at sætte gang i flere grønne renoveringer og mindske sort arbejde.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos vicedirektør og pressechef Per Geckler Møller på PGM@di.dk eller tlf. 2949 4434

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Ny iværksætterpolitik skal gøre Danmark til et paradis for iværksættere13.1.2021 08:21:14 CETPressemeddelelse

Selv mere end ti år efter finanskrisen er Danmark stadigvæk ikke kommet tilbage på samme niveau af nyetablerede virksomheder. Danmark har alvorligt brug for en ny ambitiøs iværksætterpolitik, som kan sikre, at vi får flere nye og levedygtige virksomheder. Det mener Dansk Industri, som opfordrer regeringen og Folketingets partier til at vedtage en politisk målsætning om at gøre Danmark til et paradis for iværksættere.

DI om nedlukning: Så snart verden åbner, bør coronapas og vacciner til eksportmedarbejdere på plads8.1.2021 17:07:22 CETPressemeddelelse

Den markante skærpelse af rejserestriktionerne, hvor verden går i rød, understreger massivt behovet for, at Danmark inden for kort tid som foreslået af DI er hurtigt klar med vacciner til erhvervsrejsende og et digitalt coronapas, så danske virksomheder er klar til at genvinde eksporten, så snart verden åbner igen. Det siger DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, i en kommentar til de nye rejsevejledninger. - Hele verden går i rød, og rejsemulighederne også for erhvervsrejsende bliver nu stærkt begrænsede. Det er en markant opstramning, og det kommer til at gøre ondt på mange brancher. Mange eksportvirksomheder er i forvejen hårdt trængte på ordrebøgerne efter 10 måneder med sparsom kontakt til deres kunder. Det er en faretruende situation - ikke bare for virksomhederne, men for hele Danmark, fordi vi som land er så afhængige af eksporten, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. - Vi vurderer, at myndighederne og regeringen gør det rigtige med en hård, men kortere nedlukning

Borgernes ret til selvbestemmelse er klemt af nye frikommuneforsøg18.12.2020 16:05:02 CETPressemeddelelse

Et flertal i folketinget har indgået en aftale om frikommuneforsøget på ældreområdet, der følger efter tilsvarende aftaler på skole- og dagtilbudsområdet. Formålet med forsøgene er, at kommunerne i videst muligt omfang får mulighed for at fravige statslige og kommunale regler i bestræbelserne på at finde nye veje i opgaveløsningen. Det er positivt, men desværre har regeringen denne gang givet mulighed for, at borgernes rettigheder om frit valg suspenderes i frikommunerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum