DI Midt Vest

DI: Ringkøbing-Skjern er årets arbejdskraft-kommune 2021

Del
For Danmarks virksomheder er hjemkommunens evne til et godt samarbejde med jobcentret, tiltrækning af arbejdskraft og uddannelses-samarbejde enormt vigtigt – og til det er Ringkøbing-Skjern Kommune Danmarks bedste. Derfor kåres Ringkøbing-Skjern til årets arbejdskraft-kommune i Dansk Industris store undersøgelse af erhvervsvenligheden i Danmarks kommuner.

- Ringkøbing-Skjern Kommuner er en klar vinder. Som landkommune har både politikere og embedsværk i Ringkøbing-Skjern forstået, hvor stor en indsats, der skal til, for at kommunens virksomheder kan få den nødvendige kvalificerede arbejdskraft. Arbejdskraft-området er et højprioriteret område i Ringkøbing-Skjern, og især på svar fra virksomhederne om ”tiltrækning af arbejdskraft” og ”samarbejde mellem jobcenter og virksomheder” ligger kommunen helt i top, siger underdirektør og chef for Arbejdsmarked i DI Steen Nielsen.

Ikke nok med, at Ringkøbing-Skjern klarer sig flot i svarene fra virksomhederne, de ligger også rigtig pænt på en række statistiske indikatorer. DI’s måling af arbejdskraftforholdene i kommunerne er baseret på fem statistiske parametre og en rundspørge med svar fra 7.770 virksomheder.

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard (V) er glad for anerkendelsen.

- I Ringkøbing-Skjern Kommune er arbejdskraft blevet et mere og mere centralt satsningsområde. Vi ved, at vi som landkommune må kæmpe hårdere for at tiltrække arbejdskraft, uddanne arbejdskraft og fastholde arbejdskraft end bykommuner. Derfor er jeg glad for, at vores indsats kan ses i statistikkerne, men måske endnu mere glad for, at vores virksomheder er tilfredse med vores indsats. Kåringen til årets arbejdskraftkommune er en dejlig anerkendelse, siger Hans Østergaard (V).

Ringkøbing-Skjern Kommune udmærker sig ved at have en samlet satsning på at hjælpe de lokale virksomheder med at skaffe tilstrækkelig arbejdskraft, så vækst og velfærd i kommunen kan fortsætte. Kommunen har et samarbejde med hver enkelt virksomhed i kommunen om at finde den rette kvalificerede arbejdskraft til virksomheden. Og samarbejdet bliver fulgt op med en aktiv indsats for at opkvalificere ledige, uddanne mere faglært og specialiseret arbejdskraft og trække hele familier af udenlandsk arbejdskraft til kommunen. Og siden en aktiv indsats for at få de udenlandske familier til at slå sig permanent ned i området. Det er en håndholdt indsats, hvor virksomhederne kun har én indgang til den samlede plan for at skaffe arbejdskraft nok til virksomheden.

- Mangel på arbejdskraft er allerede nu kort tid efter corona et problem i hele Danmark. Men problemet er særlig stort i en landkommune som Ringkøbing-Skjern. Derfor er kommunens store satsning og indsats på området så utrolig værdifuld. Det er vigtigt for at opretholde vækst, velfærd og fremgang i Ringkøbing-Skjern, og det er vigtigt som inspiration til alle landets andre kommuner, siger formand for DI Midt Vest Claus Arberg.

Den samlede analyse af Lokal Erhvervsvenlighed 2021 offentliggøres den 1. september, hvor Danmarks samlet set mest erhvervsvenlige kommune kåres.

Top 5 i kategorien Arbejdskraft:

Kommune

Placering

Ringkøbing-Skjern

1

Vejen

2

Hedensted

3

Ikast-Brande

4

Odder

5

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Chef for DI Arbejdsmarked Steen Nielsen, 2949 4557
Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard, 2262 1536
Formand for DI Midt Vest Claus Arberg, 4014 1185

Information om DI Midt Vest

DI Midt Vest
DI Midt Vest



For yderligere information om DI Midt Vest:

Chefkonsulent Gitte Brødsgaard Vesti
Mail: giv@di.dk 
Tlf. 7216 0159
Mobil: 2921 7710

Sekretær Nadia Bartoft Lind
Mail: nabl@di.dk
Tlf. 3377 3309

Følg pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Ringkøbing-Skjern og Holstebro producerer mest grøn energi12.5.2023 06:10:00 CEST | Pressemeddelelse

I både Ringkøbing-Skjern og Holstebro kommuner sørger solceller og vindmøller på land for strøm svarende til 497.000 husstandes forbrug, mens der i Struer kun produceres grøn strøm svarende til 38.500 husstandes forbrug. Der er stor forskel på, hvor meget grøn energi der produceres i de midt- og vestjyske kommuner. DI Midt Vest opfordrer kommunerne til at gøre det hurtigt og nemt at investere i produktion af grøn strøm

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye