DI - Dansk Industri

DI: Regionsaftale skal sikre nye sundhedsløsninger og et mere sammenhængende sundhedsvæsen

Del

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner nu har indgået en økonomiaftale for 2022, der bl.a. lægger vægt på investeringer i medicin, medicinsk udstyr og sundhedsteknologi, herunder 750 mio. kr. til investeringer i IT og medico-udstyr.

- Sundhedsvæsnets udfordringer kan kun lade sig gøre gennem tættere offentlig-privat samarbejde. Den danske life science sektor er med til at udvikle eksempelvis telemedicinske løsninger, så flere borgere kan blive behandlet i eget hjem, den leverer nye måder at opdage og behandle kroniske lidelser i tide på, så borgerne ikke udvikler alvorlige sygdomsforløb. Derfor er det positivt, at den indgåede økonomiaftale lægger vægt på yderligere investeringer i nye sundhedsløsninger, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

DI roser også, at Danske Regioner og KL i forbindelse med dette års økonomiforhandlinger har lagt op til at forhandle økonomi sammen for at skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet.

- Mere sammenhængende patientforløb på tværs af hjemmepleje, plejehjem, praktiserende læger og sygehuse vil være med til at give danskerne flere sunde og aktive leveår. Samtidigt kan det reducere sundhedsudgifterne til de mere alvorlige og komplicerede sygdomsforløb. Det gælder ikke mindst kroniske lidelser, siger Emil Fannikke Kiær.

Omkring kroniske lidelser er der behov for et stærkere fokus på forebyggelse, tidlig opsporing, behandling og arbejdsvilkår for de ramte borgere og deres pårørende. På den måde kan vi også sikre et fortsat højt arbejdsudbud i takt med, at danskerne lever længere.  

Økonomiaftalen er dog ikke uden tidsler. Økonomien genopretter sig hurtigt, der er meldinger om mangel på arbejdskraft i virksomhederne og samtidig er den offentlige beskæftigelse på sit højeste niveau i mere end 10 år.

- Det er vigtigt, at økonomiaftalen prioriterer investeringer i nye sundhedsløsninger, men det bør ikke øge den offentlige beskæftigelse nævneværdigt. Vores medlemmer står og mangler arbejdskraft, og hvis kvalificerede kandidater bliver ansat i det offentlige i stedet for det private, vil det bremse det kommende opsving i økonomien, slutter Emil Fannikke Kiær.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Lars Bøgeskov på larb@di.dk eller tlf. 2236 3138

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum