DI - Dansk Industri

DI: Regeringens vækstplan luner hos handelsvirksomhederne

Del

Regeringen præsenterede i dag sin vækstplan for handel og logistik, og DI roser den for både at have et grønt sigte og samtidig styrke vilkårene for dansk e-handel.

- Danske handelsvirksomheder vil gerne udnytte de store muligheder med e-handel på en mere grøn og bæredygtig måde. Så regeringens vækstplan er et kærkomment initiativ, som trækker i den helt rigtige retning, siger branchedirektør Sidsel Dyrholm Holst, DI Handel, som er DI’s branche for danske handelsvirksomheder.

Regeringens initiativer på området vil, ifølge DI, kunne hjælpe endnu flere virksomheder i gang med e-handel – både hjemme og ude på eksportmarkederne.

- Danske handelsvirksomheder er desværre udfordret af unfair konkurrence i den stigende globale e-handel. Særligt er der problemer med produktsikkerheden ikke mindst på varer købt på kinesiske platforme. Derfor støtter vi regeringens initiativer for at udstyre myndighederne med en mere slagkraftig værktøjskasse i form af flere beføjelser i forbindelse med kontrol af varer på markedet, siger hun.

DI er især glad for, at regeringen lægger vægt på den forebyggende indsats i regi af de igangværende WTO forhandlinger om internationale regler for e-handel. Her vil regeringen arbejde for et fokus på produktsikkerhed for virksomheder, der retter deres markedsføring mod europæiske forbrugere, noget DI længe har argumenteret for.

- Det er helt afgørende, at vi får gang i den forebyggende indsats. Der er tale om enorme mængder af varer, der kommer til Danmark, og det er naivt at tro, at vi kan kontrollere os ud af problemerne med usikre produkter fra lande uden for EU. Vi er nødt til at se på både forebyggelse, håndhævelse og sanktioner, og her har regeringen ramt plet med dette udspil, siger Sidsel Dyrholm Holst.

En analyse fra DI viser, at produktsikkerhed, og hvor webbutikken ligger i verden, betyder meget lidt for forbrugerne, når de køber ind på nettet. Ifølge Sidsel Dyrholm Holst er det et wake-up call:

- Danskerne har været godt vant med hensyn til forbrugerbeskyttelse. Men i dag kan vi via nettet handle i hele verden – hvor sælgerne ikke nødvendigvis lever op til de samme skrappe regler som i EU. Det går ud over både forbrugere og virksomheder, siger Sidsel Dyrholm Holst.

Regeringens vækstplan lægger desuden op til at styrke den grønne omstilling i e-handel. Det skal blandt andet ske ved at der igangsættes et globalt innovationstjek, der skal afsøge innovative emballage- og logistikløsninger i e-handlen fra andre lande.

- Mange af vores medlemmer vil gerne være mere bæredygtige, og emballage er et oplagt sted at starte for dem, som har meget e-handel, siger Sidsel Dyrholm Holst.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Den altafgørende førsteprioritet er at undgå ny nedlukning7.8.2020 21:18:24 CESTPressemeddelelse

Der er klar opbakning fra Dansk Industri til regeringens beslutning om at sætte en yderligere genåbning af Danmark i bero. Den stigende smittespredning i Danmark og mange andre lande understreger med tydelig alvor, at den altafgørende opgave for regeringen og det danske samfund er at undgå en ny generel nedlukning af store dele af Danmark. - Den omfattende nedlukning af vores samfund i foråret kostede Danmark og i allerhøjeste grad også danske virksomheder dyrt, men det var en nødvendig investering i at få smitten under kontrol. Den absolutte førsteprioritet nu er at undgå, at vi ender i en ny nedlukning. For ellers vil det store arbejde og massive udgifter indtil nu være spildt, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. Han ser positivt på statsminister Mette Frederiksens melding om, at regeringen og myndighederne vil sætte ind med målrettede tiltag, hvor smitten spreder sig, og omfattende brug af tests. - Det er en fælles samfundsopgave at håndtere smittespredningen og undgå, at

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum