DI - Dansk Industri

DI Randers-Norddjurs’ Initiativpris 2022: Når gas lugter af guld

Del

Bioman ApS i Grenaa laver biogas og biogasanlæg. Afgasning af husdyrgødning giver CO2-neutralt biogas, til blandt andet brændstof i biler. Og som slutprodukt af afgasningen giver næringsrigt organisk gødning til landbrugets marker. Det er så god en forretning, at det har givet virksomheden høj vækst år efter år. Derfor får Grenaa-virksomheden nu DI Randers-Norddjurs’ Initiativpris 2022.

Kom til den lokale prisoverrækkelse:
Mandag den 10. oktober 2022 kl. 14.00
hos Bioman ApS, Kattegatkajen 11, 8500 Grenaa

Produktion af biogas og næringsrigt organisk gødning spiller godt ind i en tid med store problemer med havmiljøet på grund af udvaskning af kvælstoffer fra landbruget og i en krisetid med manglende gasforsyninger.

- Man kan jo roligt sige, at det er lidt af en win-win situation med produktion af gas og gødning. Derudover arbejder Bioman med FN’s 17 Verdensmål, blandt andet når det gælder bæredygtig fødevareproduktion, pålidelig og moderne energiforsyning til en overkommelig pris og det at begrænse menneskenes miljøbelastning. Så det er en opbyggelig forretning, vi har med at gøre, siger næstformand for DI Randers-Norddjurs Palle Martin. Han er til daglig adm. direktør for L-Tek A/S, der også arbejder med FN’s 17 verdensmål.

Bioman ApS blev etableret i 2014 for at være Bigadan-koncernens indkøbsvirksomhed for råvarer til biogas produktion, som er en vigtig del af den grønne omstilling og produktion af gas til bl.a. gasnettet. Allerede samme år investerede Bioman i et tankanlæg på Aarhus Havn, som blev fulgt op af en lignende investering i et tankanlæg i 2017 på Grenaa Havn. Virksomheden har løbende investeret i at opgradere tankfaciliteterne og senest i 2022 investeret i et tankanlæg, der kan bruges til ind- og udskibning af metanol, der er et vigtigt ”Power-to-X” brændstof.

Biogassen er særdeles klimavenlig, da Biomans system først opsamler metanen i et lukket system, så den ikke ender i atmosfæren. Og som et ekstra plus kan biogas erstatte diesel, så vi begrænser CO2-udledning fra fossile brændstoffer. Biogassen er derfor dobbelt-klimavenlig, og netop derfor ser EU biogas, som et avanceret biobrændstof. Virksomheden leverer allerede biogas til cirka 100 store lastbiler.

Bioman er tidligere kåret af Børsen som Gazelle-virksomhed tre gange og kåret af Spar Nord og BDO som Succesvirksomhed i 2021 for største evne til at levere solide resultater og høj vækst år efter år.

Så det er en stolt borgmester fra Norddjurs Kommune, der møder op på dagen til overrækkelsen.

- Hvis man alene kigger på nøgletallene er det ganske imponerende, sådan som det er gået for virksomheden her. Der er aflagt syv årsregnskaber, hvor resultat efter skat er øget fra ca. 4,7 millioner kroner i 2015 til cirka 127,3 millioner kroner i 2021. Det er en megaflot præstation, siger borgmester Kasper Juncher Bjerregaard.

Fakta:

Bioman handler både med de biomasser, der kan laves biogas af og den biomasse, der efterfølgende skal ud på landbrugsjorden som en næringsrig organisk gødning.

Den del af forretningen varetager også de logistiske opgaver forbundet med lagring og transport af biomasser. Uanset om det er organisk restaffald fra f.eks. fødevareingredienser, fødevarefremstilling, farmaindustrien eller slagterier. Det kunne også være madaffald fra supermarkeder, kantiner, restauranter og husstande, der indsamles af affaldsvirksomheder og forarbejdes, så det kan indgå i virksomhedens biogasproduktion.

Kom til den lokale prisoverrækkelse:

Mandag den 12. oktober 2022 kl. 14.00
hos Bioman ApS, Kattegatkajen 11, 8500 Grenaa

Fakta om Initiativpris 2022

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Det er virksomheder som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

Det er DI Randers-Norddjurs, der udpeger den regionale modtager af InitiativPrisen.

Særligt kriterie i 2022: Virksomheden har skabt et stærkt grundlag for vækst ved at tænke innovativt og skabe nye bæredygtige løsninger i en verden præget af forandring og usikkerhed med stigende materialepriser, usikre globale forsyningskæder og mangel på medarbejdere.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere information kontakt konsulent i DI Randers-Norddjurs, Gordon Trier Holm, på tlf.: 2949 4606 og mail: gth@di.dk eller pressekoordinator i DI, Lars Bøgeskov, på tlf. 2236 3138 og mail: larb@di.dk

Administration Manager Cherie David, Bioman ApS, Bigadan på tlf: 6914 6128 og mail: cd@bigadan.dk
Næstformand for DI Randers-Norddjurs Palle Martin, på tlf: 2253 2411 og mail: pm@l-tek.dk

Fotos kan rekvireres hos Gordon Trier Holm på enten tlf.: 2949 4606 og/eller mail: gth@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum