DI - Dansk Industri

DI: Privatejede vuggestuer og børnehaver er reddet

Del

Børnehaver og vuggestuer, der før var lukningstruede, har nu fået vished om fremtiden. Flertallet bag regeringens forslag om profitforbud på private daginstitutioner er nemlig smuldret. DI glæder sig over udviklingen.

Jakob Scharff, branchedirektør i Dansk Industri. Foto: Dansk Industri
Jakob Scharff, branchedirektør i Dansk Industri. Foto: Dansk Industri

 Fremtiden for privatejede vuggestuer og børnehaver har længe været meget usikker. Regeringen og et flertal i Folketinget ønskede, at de privatejede vuggestuer og børnehaver skulle overgå til at blive selvejende. En afvikling som DI fra dag ét advarede om ville få alvorlige konsekvenser for børnefamilierne, kommunerne og de ildsjæle, som stod til at miste deres livsværk.

Flertallet bag er nu væk, efter Radikale Venstre har trukket sig fra aftalen, og det vækker stor glæde hos DI’s branchedirektør Jakob Scharff:

- Det har været et år med stor usikkerhed og frustration for forældre, pædagoger og ejere i de privatejede børnehaver og vuggestuer. Derfor er det virkelig en stor lettelse, at Radikale Venstre har lyttet til børnefamilierne og de private ildsjæle og valgt at trække sig fra aftalen, siger Jakob Scharff og fortsætter:

- Den politiske aftale var alene begrundet i ideologi og ønsket om at løse et problem, der ikke findes. Danmark kan ikke undvære de private pasningstilbud, og de vil kun komme til at skulle spille en endnu større rolle i fremtiden, siger Jakob Scharff, branchedirektør i DI.

Politisk kampagne mod privat velfærd

Tidligere har regeringen også forsøgt at få lignende tiltag gennemført på socialområdet, hvilket der i sidste ende heller ikke var flertal for.

- Der har i flere år været et alt for stort fokus på, hvem der leverer velfærden. Jeg håber, at vi nu kan rette fokus mod det vigtige, nemlig kvaliteten. De engagerede mennesker, der har kastet sig ud i at drive institutioner på eksempelvis dagtilbudsområdet, er med til at sikre, at familierne har flere valgmuligheder og dermed i højere grad kan vælge et tilbud, der passer til dem og børnenes behov, siger Jakob Scharff

En analyse fra DI har tidligere vist, at private alternativer til de kommunale daginstitutioner er meget efterspurgt af forældrene. Særligt i yderkommunerne benytter mange forældre private alternativer. Antallet af børn ventes desuden at stige markant de kommende år, hvilket allerede nu presser mange kommuner. Private dagtilbud er derfor mange steder helt afgørende for, at familierne har et pasningstilbud.

- Vi er som mennesker forskellige, og derfor passer en one-size-fits-all tankegang meget dårligt med et moderne velfærdssamfund. Vi bør omfavne den mangfoldighed som private og selvejende velfærdstilbud giver frem for at insistere på en ensretning i de offentlige, siger Jakob Scharff.

- Vi står overfor et babyboom i Danmark, og vi forventer en massiv efterspørgsel på nye daginstitutioner i de kommende år. Her er de privatejede fuldstændig afgørende for, at unge forældre kan få passet deres børn i fremtiden, siger Jakob Scharff.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere kontakt brachedirektør Jakob Scharff på tlf. 2112 9423 eller presserådgiver Ben Ron på tlf. 2830 5452

Billeder

Jakob Scharff, branchedirektør i Dansk Industri. Foto: Dansk Industri
Jakob Scharff, branchedirektør i Dansk Industri. Foto: Dansk Industri
Download
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum