DI - Dansk Industri

DI: Positive smittetal kalder på mere genåbning

Del

Efter SSI’s positive udmeldinger om smittesituationen, vil Dansk Industri have øget genåbningen for børn, unge og erhvervsliv allerede fra næste uge

- Danskerne har udvist stort ansvar for at mindske smittespredningen. Derfor skal vi nu vise danskerne tillid til yderligere genåbning.

Sådan siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri (DI), og han mener, der skal yderligere fart på genåbningen, når smittetallene arter sig så godt. SSI's direktør Henrik Ullum har meldt ud, at smitteudviklingen heldigvis har ”fulgt et af de mere gunstige scenarier”, og det får DI til at pege på flere områder, der kan åbne allerede fra næste uge.

- Først og fremmest skal vi tænke på vores børn og unge. De skal af sted i skole og på deres uddannelsesinstitutioner som det allerførste. De har døjet længe nok med mistrivsel, svære undervisningsforhold og manglende fællesskaber. Det, håber vi, kan lade sig gøre allerede fra næste uge, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Han peger konkret på 5.-10 klasser i folkeskolen, efterskoler, videregående uddannelser og erhvervsuddannelser – eventuelt med visse forholdsregler. Lars Sandahl Sørensen mener også, at en række erhverv er klar til yderligere genåbning i næste uge.

- Der er allerede gode erfaringer med detailhandlen, og derfor skal vi følge op med genåbning af storcentre og store butikker. Også liberale erhverv kan åbne med de nødvendige forholdsregler, som det allerede er blevet forsøgt på Bornholm, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Og så er det på tide at få gang i udendørsserveringen. Danskerne har allerede taget forholdsregler til sig, når det kommer til udendørs kultur og idræt. Det samme vil de gøre ved servering, og derfor skal vi kunne åbne for udendørs caféer og restauranter, så danskerne på forsvarlig vis kan nyde en kop kaffe eller en øl i forårssolen, siger DI-direktøren.

I praksis regner han med, at denne næste fase af genåbningen kan gå i gang mandag den 15. marts.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Ditte Rieland Hansen, tlf. 2246 7822 eller mail dirh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

PRESSEINVITATION FRA DI, DEN FINSKE AMBASSADE OG KU: Nu vil finnerne hjælpe danskerne med kunstig intelligens26.3.2021 10:53:47 CET | Pressemeddelelse

Ansvarlig brug af kunstig intelligens er en af nøglerne til at sikre danske virksomheders konkurrenceevne, men fænomenet er abstrakt og kompliceret og bør derfor afmystificeres og gøres forståeligt for en bredere del af befolkningen. Det er baggrunden for at danske virksomhedsledere, medarbejdere og studerende nu får tilbud om en ny og gratis online uddannelse, som er udviklet i Finland og gratis stillet til rådighed af finnerne for hele EU, og som nu lanceres i Danmark med Københavns Universitet, Datalogisk Institut, som dansk akademisk partner og operatør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum