DI: Permanent forskningsfradrag kan bevare dansk førerposition i life science

- Life science-industrien har en helt central betydning for Danmark. Bidraget til velfærd og arbejdspladser er meget højt, og først under nedturen i 2008 og nu under corona-pandemien er life science-virksomhederne nogle af dem, der trækker Danmark økonomisk ud af krisen. Derfor er det så vigtigt for Danmark at bevare forskning og vækst i life science virksomhederne, og et permanent højt forskningsfradrag vil virkelig kunne rykke noget for vores mange forskningstunge life science-virksomheder, siger vicedirektør i DI Henriette Søltoft, der er vært for 130 gæster digitalt og fysisk i Industriens Hus.
-Som Erhvervsministeriets fodaftryksrapport viste i sidste uge, så er både vækst og grøn udvikling i life science-industrien inde i en flot udvikling. Men udviklingen inden for forskning, uddannelse og investeringer i life science i resten af verden er også kraftigt stigende, især i Asien, så fortsat vækst er ikke sikret, og vores stilling på verdensmarkedet er truet. Et permanent forskningsfradrag på 130 procent vil være politikernes investering i at fastholde Danmarks position – og desuden en investering i at få et øget antal udenlandske life science-virksomheder til at drive forskning og lægge arbejdspladser i Danmark.
- Hverken virksomhederne eller samfundet kan bære, hvis vi ikke investerer i forskning. Forskningsfradraget kan i de kommende år sikre flere arbejdspladser samt et øget tilskud til Danmarks velfærd fra life science-branchen. Forskningsfradraget kan sikre udvikling af bedre løsninger til patienterne og fremtidssikre en industri, som er robust over for kriser og vigende konjunkturer. En garant for at Danmark står bedre også i økonomisk svære tider, siger Henriette Søltoft.
Et 130 procents forskningsfradrag er allerede en del af de anbefalinger, som Genstartsteam for life science har afleveret til regeringen. Forslaget er dermed en del af de kommende forhandlinger i regeringen om en ny vækststrategi for life science.
Det overordnede tema på Sundhedsindustriens Dag er "Tilbage på sporet efter COVID-19", og der vil blandt andre være oplæg fra sundhedsminister Magnus Heunicke, departementschef i Erhvervsministeriet Michael Dithmer og adm. direktør i Danske Regioner Adam Wolf.
Link til program på Sundhedsindustriens dag: https://www.danskindustri.dk/brancher/di-lifescience/arrangementer/sundhedsindustriens-dag-2020/
Følg os på:
Kontakter
Yderligere oplysninger:
Vicedirektør Henriette Søltoft, 2088 3919
For baggrund om Sundhedsindustriens Dag ring chefkonsulent Susanne B. Christensen, 2949 4417
Billeder
Information om DI - Dansk Industri
Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.
DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
DI: Hvor skal de ældre bo om 15 år?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Middelfart, Svendborg, Rebild, København, Helsingør Holbæk, Horsens, Odder, Silkeborg, Halsnæs, Skanderborg og Aarhus kommuner steget med over 60 procent, viser nye tal. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI.
DI: Hvor skal de ældre bo om 15 år?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Middelfart, Svendborg, Rebild, København, Helsingør Holbæk, Horsens, Odder, Silkeborg, Halsnæs, Skanderborg og Aarhus kommuner steget med over 60 procent, viser nye tal. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI.
DI: Ny EU-kvantestrategi er et stort spring fremad2.7.2025 15:35:25 CEST | Pressemeddelelse
Kommissionen har i dag fremlagt udspil til ny kvantestrategi, der lægger en ramme for hvordan vi omsætter kvanteteknologi til værdi i virksomhederne. Strategien vil styrke vores europæisk konkurrenceevne på området – men den kunne godt være endnu mere ambitiøs, mener DI.
DI: bøvl og byrder er største udfordring for konkurrencekraften1.7.2025 07:56:25 CEST | Pressemeddelelse
Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri (DI), offentliggør i dag Danmarks hidtil mest omfattende studie af de administrative byrder, der dagligt rammer virksomhederne – og hvordan byrderne bremser vækst, skaber frustrationer og hæmmer europæisk konkurrencekraft og udviklingsmuligheder.
DI: Med 25 år på bagen er Øresundsbroen en større succes end nogensinde1.7.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag fejrer Øresundsbroen 25-års fødselsdag. Nye tal fra Dansk Industri viser, at flere end nogensinde pendler over Øresund til stor gavn for dansk og svensk økonomi. I dag arbejder over 20.000 øresundspendlere i Hovedstadsområdet, og sidste år skabte de værdi for 20 mia. kr.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum