DI om Reformkommissionen: Vigtigt at flere udsatte unge og voksne kommer i job

Del
Job skal være både mål og middel for udsatte unge og voksne, også selvom det for nogle kun er få timer om ugen, mener Dansk Industri

Tirsdag har Reformkommissionen givet sine bud på, hvordan flere udsatte unge og voksne kommer i job og uddannelse, og Danmarks største erhvervsorganisation er langt hen af vejen enig i anbefalingerne. Det er for eksempel meget positivt, at kommissionen foreslår, at afskaffe både uddannelsespålægget og aktivitetstillægget for de ufaglærte unge i kontanthjælpssystemet.

- Samfundet taber, når så mange unge, hverken er i job eller uddannelse. Derfor er det også helt rigtigt, at vi ikke udelukkende skal have fokus på uddannelse, når de unge er i kontanthjælpssystemet. Mange af de unge har forsøgt sig med uddannelse, og de skal have mulighed for i stedet at komme ud på en arbejdsplads, hvor de kan få nogle erfaringer, som giver selvtillid og motivation til at tage en uddannelse, siger viceadm. direktør i DI Kim Graugaard.

Samtidig er DI tilfredse med, at Reformkommissionen vil fokusere mere på de udfordrede elever allerede i folkeskolen, så børnene kan løftes i en tidlig alder.

- Det er efter vores mening i den grad en bunden opgave for kommunerne at reducere andelen af elever, der forlader folkeskolens niende klasse uden de nødvendige fagligheder. For det er helt afgørende, at vi tager tidligt fat, så der er særlige indsatser for de udfordrede elever. Hvis ikke vi gør det, så kan det forfølge børnene resten af livet både gennem uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet, siger Kim Graugaard.

Følg os på:

    

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Over 150 danske virksomheder markerer oprettelsen af Ukraine Investeringsforum26.5.2023 12:21:56 CEST | Pressemeddelelse

Mere end 150 danske virksomheder er i dag med til at lancere Ukraine Investeringsforum, der skal danne krumtap i samarbejdet mellem Ukraine og dansk erhvervsliv i arbejdet med at genopbygge det krigshærgede land. I Industriens Hus var udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og erhvervsminister Morten Bødskov (S) værter for markeringen af grundlæggelsen. Og DI med viceadm. direktør Thomas Bustrup i front lagde DI hus til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum