DI - Dansk Industri

DI: Ny iværksætterpolitik skal gøre Danmark til et paradis for iværksættere

Del

Selv mere end ti år efter finanskrisen er Danmark stadigvæk ikke kommet tilbage på samme niveau af nyetablerede virksomheder. Danmark har alvorligt brug for en ny ambitiøs iværksætterpolitik, som kan sikre, at vi får flere nye og levedygtige virksomheder. Det mener Dansk Industri, som opfordrer regeringen og Folketingets partier til at vedtage en politisk målsætning om at gøre Danmark til et paradis for iværksættere.

- Det er helt vildt, at vi mere end ti år efter finanskrisen aldrig er kommet tilbage fra det dyk, vi så i etableringen af nye virksomheder. Med 2021 og vaccinen har vi endelig taget fat på slutfasen af coronakrisen, og derfor er det også det helt rigtige tidspunkt at sætte nogle langt højere ambitioner for dansk iværksætteri, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

DI har nedsat et Advisory Board med en stribe iværksættere, investorer og eksperter - se listen nederst - som skal komme med deres bud på, hvordan vi gør det lettere at starte nye virksomheder, som kan vokse sig store og stærke herhjemme og blive til højvækstvirksomheder.

- Vi har en vision om, at Danmark skal være et langt bedre sted at starte virksomheder og vel og mærke virksomheder med vokseværk.  Det vil altid være forbundet med en risiko at starte virksomhed, men vi skal sørge for, at unødvendige bump ikke står i vejen for iværksætterens succes. Helt konkret bør målsætningen være, at vi skal have flere nystartede virksomheder end før finanskrisen, og at de skaber højere vækst og flere job i hele landet, siger Lars Sandahl Sørensen, DI.

Tallene viser, at iværksætteriet lider under følgerne af corona, der har lagt en dæmper på danskernes lyst til at skabe nye virksomheder.

- I tider med mere usikkerhed om fremtiden bør man derfor rette søgelyset ind på de udfordringer, som kan gøre beslutningen om at starte virksomhed unødvendig stor. For dem med hovedet fuld af gode idéer og en iværksætter i maven skal det gøres attraktivt at turde realisere sine drømme, siger Lars Sandahl Sørensen.

Ifølge DI er der en række barrierer for et godt iværksættermiljø. Det gælder bl.a. adgang til kapital og kompetencer samt kommercialisering af forskning. Derfor kommer DI i den nærmeste fremtid med en række konkrete forslag, som bredt vil forbedre vilkårene for iværksætterne samt skubbe på udviklingen af nye grønne teknologier og bæredygtige løsninger.

- Danmark er ikke et dårligt land at starte virksomhed i – men vi skal sigte meget højere end at være nogenlunde. Der skal være flere, som finder iværksættervejen attraktiv, og vi skal have flere vækstiværksættere. Et dynamisk iværksættermiljø er ganske enkelt nødvendigt for at opretholde det langsigtede økosystem af virksomheder og dermed vækst og velstand i Danmark, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Læs mere om DI’s iværksætter advisory board her

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

PRESSEINVITATION: Sådan kommer SMV’erne sig oven på pandemien1.3.2021 12:00:42 CETPresseinvitation

Hvad skal de små og mellemstore virksomheders næste træk være for at komme ud af coronakrisen og ind i et scenarie med ny vækst? Det spørgsmål sætter politikere, erhvervsfolk og eksperter til diskussion på DI’s konference SMV DAGEN 2021. Pressen inviteres til SMV DAGEN 2021 – næste træk, Live online fra Industriens Hus, Onsdag den 10. marts kl. 15-17 Eksportmarkeder i dybfryserne og endeløse restriktioner har ramt de danske SMV’er hårdt. Men nu, hvor smitten synes på retur, og hvor vaccinerne vinder frem, er der måske lys forude. Derfor er der på DI’s store årlige konference for de små og mellemstore virksomhed fokus på, hvordan de styrker deres forretning til fremtiden. SMV DAGEN plejer at samle omkring 300 virksomhedsfolk, men går i år live online på grund af corona. På podiet er formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, som taler om, hvordan han mener, at politikerne kan fremme udviklingen i de danske SMV’er. Har du styr på dit salg, spørger Mogens Bjerre på kon

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum