DI - Dansk Industri

DI: Ny aftale kan sikre uddannelser, der passer bedre til arbejdsmarkedets behov

Del

Ny politisk aftale mellem regeringen og Folketingets resterende partier sikrer et langt bedre samspil mellem universitetsuddannelserne og arbejdsmarkedet. Det vækker glæde i Dansk Industri.

- Den nye aftale er guld værd for både de studerende og for universiteterne, som kan bruge de nye muligheder til at tilpasse uddannelserne med viden og erfaringer fra erhvervslivet. Det passer rigtig godt til et hurtigt foranderligt arbejdsmarked, siger chef for videregående uddannelser og forskning Mette Fjord Sørensen, DI.

- Jeg vil gerne rose ministeren Folketingets partier for at nå i mål med aftalen, fordi det kan sikre, at universitetsuddannelserne passer bedre til de fremtidige behov på arbejdsmarkedet.

Aftalen betyder blandt andet, at retskravet – den periode, hvor den studerende har krav på at blive indskrevet på en kandidatuddannelse – udvides til tre år. Det betyder, at de studerende efter endt bacheloruddannelse kan søge job og få et par års erhvervserfaring, inden de tager tilbage på universitetet for at afslutte deres uddannelse.

- De nye muligheder betyder, at de studerende i højere grad får mulighed for at afprøve det, de har lært på universitetet i en virksomhed. Det kan gøre dem klogere på, hvad de kan bruge deres akademiske kompetencer til, og det vil skærpe deres krav til deres uddannelse, siger Mette Fjord Sørensen.

Øget trafik fra forelæsningerne og virksomhederne vil også kunne få betydning for, hvordan universitetsuddannelserne tilrettelægges.

- Uddannelsessystemet skal være bedre til at reagere på skiftende efterspørgsel på arbejdsmarkedet. I fremtiden skal to ud af tre studerende finde job i det private, og med den udvikling, vi allerede nu ser på arbejdsmarkedet, opstår der løbende behov for nye kompetencer. Den nye aftale om mere fleksible universitetsuddannelser er en central del af løsningen, siger Mette Fjord Sørensen.

Med aftalen øges også mulighederne for at tage en erhvervskandidatuddannelse, og der skabes mulighed for at etablere nye etårige akademiske overbygningsuddannelser som et alternativ til den toårige kandidatuddannelse.

- Det er vigtigt, at vi ikke ender med at uddanne mindre. Hovedvejen bør fortsat være den toårige kandidatuddannelse. Den etårige akademiske overbygning åbner en ny mulighed for at skabe alternative uddannelsestilbud. Det kan give god mening, så længe udbuddet drives af en efterspørgsel fra arbejdsmarkedet.

Aftalen lægger op til yderligere initiativer, herunder at bonussen for at starte på en videregående uddannelse senest to år efter endt ungdomsuddannelse, den såkaldte 1,08-regel, fjernes.

- Det er også rigtig positivt. Studiepladser skal fordeles ud fra faglighed og ikke på basis af studenterhuens alder, siger Mette Fjord Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos Mette Fjord Sørensen, tlf. 5213 2312, e-mail mfj@di.dk, eller pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Redegørelse viser klare fordele af lempet revisionspligt7.12.2018 13:35Pressemeddelelse

Der har været megen diskussion om de gennemførte lempelser af revisionspligten. Nu bekræfter en ny grundig redegørelse fra Erhvervsministeriet, at effekterne som ventet har været positive for de mange små og mellemstore virksomheder, der har været fritaget for revisionspligt. Mange har valgt i stedet at bruge revisor til rådgivning og anden sparring, der tilføjer værdi til virksomheden. DI har hele tiden støttet og støtter fortsat de gennemførte reformer af revisionspligten.

DI: Positivt med øget støtte til iværksættere6.12.2018 14:10Pressemeddelelse

Innovationsfonden og Vækstfonden vil fremover yde mere finansiel støtte til tidlige og videnbaserede virksomheder. DI ser mange positive aspekter i den nye iværksætterstrategi. Organisationen hæfter sig særligt ved, at Innovationsfonden nu vil understøtte flere iværksættere, ligesom strategien vil skubbe på mere samarbejde mellem universiteter og virksomheder. Mette Fjord Sørensen, DI’s chef for forskning, uddannelse og mangfoldighed udtaler: - Innovationsfonden har med strategien et helt rigtigt fokus på at få flere iværksættere og gode ideer bragt frem i verden, og det har Danmark brug for. Det er positivt, at fonden nu også vil understøtte mere erfarne iværksættere. Den type iværksættere med erfaring i bagagen klarer sig ofte rigtig godt – deres ideer skal vi netop ikke tabe af syne, men målrettet sætte i spil. DI er også meget positive for fondenes satsning på øget samarbejde mellem erhvervslivet og universiteterne. Det kan øge innovation og iværksætteri fra universiteterne og øge

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum