DI - Dansk Industri

DI: Nu nærmer vi os fuld genåbning

Del

I Danmarks største erhvervsorganisation glæder man sig over udvidede åbningstider, hævet forsamlingsloft og mindre behov for coronapas og mundbind, men efterlyser samtidig fokus på rejseregler.

I nat er regeringen og partierne bag genåbningsplanen blevet enige om yderligere genåbning af det danske samfund. Det indebærer bl.a. mindre brug af mundbind fra mandag, udvidelse af åbningstider for restaurationsbranchen fra på fredag og et hævet forsamlingsloft på 250 personer fra 1. juli. Derudover udfases coronapasset også gradvist.

DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen siger:

- Sommersolen skinner på alle måder over Danmark, og vi har i fællesskab fået tøjlet coronaen. Epidemien er aftagende, og de sårbare og ældre er blevet vaccineret med første stik. Derfor er det glædeligt, at partierne tager et væsentligt skridt nærmere den fulde genåbning af Danmark, som længe har været planen, så snart alle over 50 år er tilbudt vaccination, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Coronapasset har været et effektivt men midlertidigt værktøj til at åbne mere af Danmark, som ellers ville have været lukket ned. Det er godt, at der nu er mindre behov for at bruge det inde for landets grænser. Fremover skal det digitale coronapas først og fremmest bruges internationalt til at give danskerne og virksomhederne de bedste muligheder for hurtigt og sikkert at kunne krydse grænserne igen, siger Lars Sandahl Sørensen.

Og så hæfter jeg mig ved, at den pressede restaurationsbranche endelig får mulighed for at holde mere åbent og slipper for arealkrav, og at det mundbind som har været en hæmsko for butikker og vores omgang med hinanden, så godt som fjernes. Det er også et væsentligt skridt mod en normaliseret hverdag for både virksomheder og danskerne i al mindelighed, at forsamlingsloftet hæves yderligere fra 1. juli, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI-direktøren slår dog fast, at det stadig haster med at få gjort noget ved rejserestriktionerne, som både rammer trængte erhverv, erhvervsrejsende og turister.

- Virksomhederne inden for turisme, oplevelser og luftfart er fortsat meget hårdt ramt, og ser lige nu ind i sommer nummer to med alt for få kunder. Her skal vi som samfund sikre, at de sunde virksomheder har en chance for at komme igennem krisen. Derfor burde kompensationsordninger forlænges til 1. oktober, og det er afgørende at få gang i rejser igen, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Mens eksporten af varer nu synes at fungere igen, så lider eksporten af services hårdt på grund af rejserestriktionerne. Og det samme gør turismen. Vi har et behov for, at raske borgere kan rejse over grænserne til gavn for samhandel og turisme. Derfor er det stadig meget vigtigt at få fjernet unødig isolation og bremser for indrejse, slutter Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Ben Ron, tlf. 2830 5452, e-mail benr@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum