DI - Dansk Industri

DI: Morsø kåres til årets uddannelses-kommune

Del

Pressen inviteres hermed til overrækkelse af prisen som årets uddannelses-kommune til Morsø Kommune. DIs underdirektør Signe Tychsen Philip overrækker prisen til Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Berthelsen under Kulturmødet Mors fra Ung kult Scenen den 25. august kl. 15.15. Adressen er Næssundvej 3, 7900 Nykøbing Mors, se efter banneret ”BAGINDGANG”.

Næsten 8.000 virksomheder er blevet spurgt om deres kommunes indsats for uddannelsen af de lokale unge, og Morsø Kommune kommer ud som vinder. Det er især kommunens evne til at få flest unge til at vælge en erhvervsuddannelse og kvaliteten af folkeskolen, hvor Mors skiller sig ud i Dansk Industris (DI) landsdækkende undersøgelse.

- Mors er en fortjent vinder. Både vurderingen fra virksomhederne og de statiske parametre peger på Morsø som den bedste uddannelseskommune. Via praktikforløb og andre samarbejder mellem de lokale virksomheder og folkeskolen åbnes det lokale erhvervsliv for unge i udskolingen og gør erhvervsuddannelserne nærværende, når de unge skal vælge uddannelse. Det er til glæde for både de unge og de lokale virksomheder, som mangler faglært arbejdskraft. Tilmed er kvaliteten af folkeskolen høj, siger underdirektør i Dansk Industri Signe Tychsen Philip, der fortsætter.

- Anerkendelsen til Mors viser, at man som kommune i samarbejde med lokale virksomheder kan gøre meget for at holde på de unge og dermed på lokalsamfundets arbejdskraft.

Morsø Kommune henviser på uddannelsesområdet Varde, Rebild, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern kommuner til de næste fire pladser i top 5.

- På vegne af Morsø Kommune vil jeg gerne sige tak til Dansk Industri for kåringen, som vi er meget stolte over. For den bekræfter det stærke samarbejde, som vi har omkring at skabe gode rammer for de unge på Mors. Det gælder blandt andet for erhvervspraktikken og valg af uddannelse.
Vi har dygtige medarbejdere og samarbejdspartnere, som fortjener en stor tak. Vi må bestemt heller ikke glemme de unge selv og deres forældre, fortæller borgmester Hans Ejner Bertelsen og forsætter.

- De lokale virksomheder skal også have stor ros for at tage de unge seriøst i praktikken og inspirere dem til uddannelse og deres fremtidige arbejde. Kåringen er resultatet af, hvad vi kan udrette sammen her i området, og den inspirerer os til at forsætte og udvikle indsatsen.

Hos erhvervslivet mærker de også det gode samarbejde med Morsø Kommune. Automationsvirksomheden BILA har gode erfaringer med erhvervspraktikanter og lærlinge.

- Hos BILA glæder vi os over prisen. Det betyder rigtig meget for virksomhederne og for Mors generelt, at kommunen skaber nogle gode rammer på uddannelsesområdet. BILA har et godt samarbejde med Morsø Kommune især om at få skoleelever i erhvervspraktik. Det er vigtigt for os, at vi sammen kan give de unge mennesker nogle gode oplevelser, så flere af dem vender tilbage til BILA og uddanner sig her, siger CEO Per Bech Rasmussen, BILA A/S.

Uddannelsesprisen er en del af DIs store undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed, Lokal Erhvervenlighed 2022, som bliver offentliggjort den 6. september.

Følg os på:

    

Kontakter

Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), 2479 2285, heb@morsoe.dk
Underdirektør i DI Signe Tychsen Philip, 2565 9282
CEO i BILA A/S Per Bech Rasmussen, 2566 0008
Formand for DI Thy-Mors Tage Odgaard Nielsen, 2140 2566

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum