DI Digital

DI: Morsø er årets digitale kommune 2021

Del

Morsø Kommune vinder titlen som Danmarks mest digitale kommune i DI’s årlige analyse af Lokal Erhvervsvenlighed. I analysen har over 7.700 danske virksomheder bedømt erhvervsvenlighed i deres kommune, herunder hvor gode digitale forhold kommunerne byder på - og her scorer Morsø altså topkarakter.

Grafik: Nicholas Wood.
Grafik: Nicholas Wood.

Morsø Kommune udmærker sig ved at have en digital infrastruktur i særklasse kombineret med klare politiske mål for at anvende digitale muligheder i kommunens serviceudbud. Bl.a. har det lokale energiselskab Thy-Mors Energi etableret adgang til fiberbaseret bredbånd til alle borgere og virksomheder i kommunen.

- Vi udnævner Morsø Kommune, fordi de på alle parametre har et stort fokus på at digitalisere kommunen. Vi ser et godt eksempel på, hvordan en kommune, der ligger en time væk fra samfundskritisk infrastruktur, alligevel kun er et millisekund væk fra omverdenen og fra verdensmarkedet i kraft af deres digitale infrastruktur, siger branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg, DI Digital.

- Det er et rigtig godt eksempel på, hvordan vi med politisk vilje og investeringer i digitalisering kan skabe vækst i hele Danmark – også langt væk fra de store byer. I DI mener vi, at der skal være lige muligheder for at drive erhverv i alle dele af landet, og Morsø Kommune er et godt eksempel på, hvordan digitalisering er med til at sikre dette, siger Rikke Hougaard Zeberg.

Morsø satser helhjertet

- I Morsø Kommune satser vi helhjertet på digitalisering. I vores 2030-plan - og i en kommende plan for digitalisering - vil vi fremme uddannelse, sundhed, erhvervsliv, kommunale tjenester mv. ved brug af den digitale værktøjskasse og digitale løsninger.

- Det er vigtigt for os, at bruge de teknologiske muligheder vi har, så vi kan skabe en kommune, der er erhvervsvenlig og er attraktiv for bosætning. Jeg er glad for at vores bestræbelser anerkendes, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen (V).

En af de virksomheder, der værdsætter kommunens digitale handlekraft, er lift-virksomheden Smart Lift A/S i Nykøbing Mors.

- For en virksomhed som Smart Lift er det afgørende for vores produktion og for at kommunikere og arbejde på afstand, at vi har en digital infrastruktur i verdensklasse. Det gør, at en globalt opererende virksomhed som vores trives rigtig godt her på Mors, siger CEO Jacob Libach Nielsen, Smart lift A/S.

Baggrunden for kåringen er data om mobil- og bredbåndsdækningen, kommunens udbud af digitale tjenester herunder Smart City, digital læring, og sundhedsteknologi og ikke mindst virksomhedernes vurdering af de digitale rammer lokalt. Den samlede analyse af Lokal Erhvervsvenlighed offentliggøres i september, hvor den samlet set mest erhvervsvenlige kommune kåres.

Læs DI’s 2 X 10 gode råd om digitalisering i kommunerne

Fakta om årets digitale kommune

DI kårer for første gang årets digitale kommune. Det sker på baggrund af DI’s årlige undersøgelse ”Lokal Erhvervsvenlighed”, hvor flere end 7.000 virksomheder svarer på spørgsmål om f.eks. lokal arbejdskraft og lokal infrastruktur - men også om den kommunale digitalisering. Desuden indgår en række statistiske indikatorer.

-   Statistiske indikatorer for mobil- og bredbåndsdækning

-   Virksomhedernes vurdering af kommunens indsats og service ift. digital infrastruktur og digitale løsninger

-   Kommunens udbud af digitale tjenester herunder SmartCity, digitale selvbetjeningsløsninger mv.

Top 10 over de kommuner der scorer højest på digitalisering i Lokal Erhvervsvenlighed 2021

  1. Morsø
  2. Varde
  3. Fredericia
  4. Vejen
  5. Sønderborg
  6. Ballerup
  7. Billund
  8. Solrød
  9. Glostrup
  10. Frederikshavn

Den samlede undersøgelse Lokal Erhvervsvenlighed 2021 offentliggøres i starten af september 2021.

Kontakter

For yderligere information kontakt:

Presserådgiver DI: Bo Hjuler boh@di.dk 2328 4912
Borgmester Hans Ejner Bertelsen Hans.Ejner.Bertelsen@morsoe.dk 9970 7065
Smart Lift A/S CEO Jacob Libach Nielsen jln@smartlift.com 2949 0791.

Billeder

Grafik: Nicholas Wood.
Grafik: Nicholas Wood.
Download
Branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg, (tv) Lars Peter oChristiansen , Thy-Mors Energi og borgmester i Morsø Kommune Hans Ejner Bertelsen. Foto: DI.
Branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg, (tv) Lars Peter oChristiansen , Thy-Mors Energi og borgmester i Morsø Kommune Hans Ejner Bertelsen. Foto: DI.
Download

Information om DI Digital

DI DigitalFølg pressemeddelelser fra DI Digital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Digital