DI Trekantområdet

DI: Middelfart forbedrer erhvervsvenligheden

Del

Middelfart Kommune har befundet sig i Top 10 i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden igennem rigtig mange år. Sidste år dumpede kommunen ned på en 29. plads, men med årets måling vinder kommunen noget af det tabte terræn tilbage med en placering som nummer 24.

Tilfredsheden med kommunens indsats for at opfylde virksomhedernes behov for kvalificerede medarbejdere ligger også fortsat på et højt niveau omend tilfredsheden med kommunens indsats er faldet lidt. Netop virksomhedernes mulighed for at rekruttere kvalificerede medarbejdere er den indsats, som virksomhederne anbefaler Middelfart kommunen at prioritere højest i de kommende års arbejde.

Middelfart Kommune klarer sig fint på en række af de målinger, som årets erhvervsvenlighedsanalyse består af. Eksempelvis er der i årets undersøgelse stor tilfredshed med udbuddet af erhvervsgrunde, ligesom der er stor tilfredshed med den kommunale sagsbehandling, hvor byggesagsbehandlingen og miljøsagsbehandlingen er blevet meget forbedret, og sagsbehandlingen af sygedagpengesager lige som tidligere år ligger meget højt, og nu er tæt på at være bedst i landet ifølge vurderingen fra kommunens virksomheder.

- Ofte er det i relation til konkret sagsbehandling - og dermed kommunens rolle som myndighed – hvor virksomhederne er i berøring med kommunen. Det er derfor meget glædeligt at Middelfart har lagt ekstra ressourcer i at tilbyde virksomhederne en kompetent og effektiv sagsbehandling. Ikke nok med at det kan spare virksomhederne for meget administrativt bøvl, så kan eksempelvis en effektiv og hurtig byggesagsbehandling sagtens betyde forskellen på vundne og tabte ordrer for virksomheder, der har behov for tilladelser til at udvide sin produktion eller flytte i nye produktionslokaler, siger Carsten Kind.

Der er dog også nogle opmærksomhedspunkter i årets undersøgelse. Det gælder bl.a. infrastruktur, hvor tilfredsheden med de kommunale veje er faldet, ligesom tilfredsheden med muligheden for at benytte kollektiv transport for at komme på arbejde. Ligeledes finder virksomhederne det ærgerligt, at der ikke genanvendes så meget af affaldet, der bliver indsamlet. Det giver en lavere samlet score i kategorien omkring ”grøn udvikling” på trods af, at Middelfart Kommune ellers gør en stor indsats for at være bæredygtig og har taget mange initiativer for at bidrage til en grøn omstilling af virksomhederne og for at foretage grønne udbud og indkøb.

I årets undersøgelse måles også på de digitale rammer, som kommunerne tilbyder virksomhederne, bl.a. digitale erhvervsrettede services i relation til sagsbehandling, hvor undersøgelsen viser, at Middelfart Kommune gør en stor indsats. Bredbåndsdækningen i kommunen er også på et højt niveau, og virksomhederne er da også positive over for kommunens indsats for at sikre en god dækning. Den geografiske dækning med mobil bredbånd ligger dog forholdsvist lavt, her befinder Middelfart Kommune sig i den tunge ende af landets kommuner.

- De digitale rammer får større og større betydning for virksomhederne, derfor er det meget glædeligt, at kommunen generelt er godt med på dette felt, det kan gøre virksomhedernes kommunikation med kommunen lettere. Vi kan også se, at kommunen i stort omfang gør brug af ny teknologi og digitalisering i deres generelle opgavevaretagelse. Men naturligvis ærgerligt at mobildækningen ikke er i top, det er værd at kigge nærmere på, siger Carsten Kind.

Se undersøgelsen her.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2021

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2021, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 12. år i træk, DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • Årets undersøgelse adskiller sig fra de tidligere undersøgelser. Efter sammenlægningen af Dansk Industri og Dansk Byggeri er der blevet udarbejdet en helt ny undersøgelse med udgangspunkt i de to organisationers tidligere undersøgelser.
  • 7.770 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af tre typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder, et spørgeskema til kommunaldirektører og statistik.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Johan H. Pedersen, jhp@di.dk, tlf.: 4084 3207 eller pressekoordinator Bo Hjuler, BOH@di.dk, tlf.: 3377 3819.

Billeder

Information om DI Trekantområdet

DI Trekantområdet
DI TrekantområdetFor yderligere information om DI Trekantområdet:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Chefsekretær Lissen Svellov
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

DI: Vejle fortsat mest erhvervsvenlige kommune i Trekantområdet1.9.2021 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Vejle Kommune indtager med en 22. plads fortsat den øverste plads på rangstigen i Trekantområdet i DI’s årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden i landets kommuner. Vejle Kommune placerer sig et mulehår foran både Middelfart (24) og Fredericia (26), mens Kolding opnår en plads som nummer 34 i årets undersøgelse. Vejle Kommunes placering er et lille skridt tilbage fra sidste års 19. plads.

DI: Erhvervsvenligheden trodser politisk turbulens i Fredericia1.9.2021 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

På trods af den megen politiske turbulens, som Fredericia har gennemlevet det seneste år, er det alligevel lykkedes at forbedre erhvervsvenligheden i kommunen. Fredericia scorer således en plads som nummer 26, hvilket er et spring frem på 10 pladser i DI’s landsdækkende måling af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er dog stadig et godt stykke fra den flotte 14. plads, Fredericia Kommune opnåede for 2 år siden.

Koldings erhvervsvenlighed er tilbage på sporet1.9.2021 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Kolding Kommunes erhvervsvenlighed har taget et stort skridt i den rigtige retning efter sidste års lidet prangende resultat. Kolding hopper imponerende 31 pladser frem på ranglisten fra en plads som nummer 65 til en 34. plads i DI’s årlige måling af erhvervsvenligheden i landets kommuner. Sådan lyder Kolding-virksomhedernes vurdering i år af erhvervsvenligheden i kommunen. Kolding er en af højdespringerne i årets undersøgelse.

Carsten Kind genvalgt som formand for DI Trekantområdet19.4.2021 13:24:47 CEST | Pressemeddelelse

DI Trekantområdet har 19. april holdt sin årlige generalforsamling, hvor formand adm. direktør Carsten Kind, Interacoustics A/S, blev genvalgt som formand for bestyrelsen. Der var ligeledes genvalg af Vice President Bjarne Søndergaard, Alfa Laval, adm. direktør Alex Ludvigsen, Ammeraal Beltech Modular A/S, og mejeridirektør Klaus Jeppesen, Arla Foods, Taulov Mejeri som næstformænd i bestyrelsen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum