DI - Dansk Industri

DI: Læg en køreplan for hjælpepakkerne

Del

Siden coronakrisens start har regeringen sammen med Folketingets partier indført en række hjælpepakker, som har holdt hånden under job og dansk økonomi, mens danske virksomheder har været påvirket af nedlukningen. Det har fra starten været klart, at hjælpepakkerne var midlertidige, men det er også afgørende at sikre en fornuftig udfasning. Derfor er det godt, at regeringen har nedsat en økonomisk ekspertgruppe, der kan danne grundlag for at drøfte udfasningen af hjælpepakkerne, og DI ser frem til ekspertgruppens vurdering.

Det er dog vigtigt, at samtlige hjælpepakker ikke stopper brat, mener DI, som opfordrer regeringen og Folketinget til at lægge en køreplan frem for udfasningen af hjælpepakkerne.

- Vi har som samfund investeret mange milliarder kroner i at holde hånden under økonomien og undgå massive konkurser og tab af arbejdspladser under krisen. Det siger sig selv, at hjælpepakkerne bør udfases på en fornuftig måde, hvor vi ikke fejer benene væk under samfundsøkonomien og virksomhederne. For så ender vi med at tabe alt det, vi har investeret i at opnå, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Han opfordrer til, at regeringen og Folketinget lægger en køreplan frem for hjælpepakkerne og samtidig indleder forhandlinger om en genopretningsplan med fokus på bl.a. at styrke konkurrencekraften og bane vejen for den grønne omstilling og digitalisering af Danmark.

- Der er behov for at lægge en klar plan frem for, hvordan de forskellige hjælpepakker kan og skal udfases – og hvad vi så gør derefter. Det er klart, at de virksomheder, som fortsat må holde lukket af hensyn til resten af samfundet, fortsat har brug for og krav på hjælp. Samtidig er der især mange eksportvirksomheder og arbejdspladser, der først for alvor rammes af krisen nu og senere, fordi ordrene tørrer ud. For andre virksomheder er der i stigende grad behov for politiske tiltag, som sætter gang i økonomien, styrker konkurrenceevnen og understøtter virksomhedernes egne investeringer, siger DI-direktøren.

- Vi skal i gang med et strategiskifte, hvor de politiske tiltag i mindre grad handler om at spænde et sikkerhedsnet under virksomheder og job – men mere handler om at give virksomhederne og deres medarbejdere de bedst mulige forudsætninger for at skubbe gang i økonomien og vinde ordrer til Danmark i en situation med strid modvind på verdensmarkederne, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han opfordrer samtidig til, at regeringen indkalder arbejdsmarkedets parter til at drøfte vilkårene for en forlængelse – og udfasning – af lønkompensationsordningen.

- Lønkompensationsordningen har været en god og vigtig ordning, men tiden nærmer sig, hvor den skal udfases, og vi må derfor overveje den rigtige måde at gøre det på. Vi vil gerne være med til at drøfte en kortere forlængelse af ordningen i forhold til det aftalte udløb den 8. juli. Vi mener dog ikke, at det er nok bare at drøfte forlængelse af ordningen. Regeringen og parterne bør også drøfte justeringer af ordningen som en del af, at vi udfaser den, så den bliver mere fleksibel, siger DI-direktøren.

Han understreger, at virksomhederne måned for måned selv har båret væsentlige omkostninger ved at bruge lønkompensationsordningen og på den måde fastholde deres medarbejdere i job.

- I takt med at krisen trækker ud, og omsætningen ikke vender fuldt ud tilbage i virksomhederne, kommer vi ikke til at undgå yderligere afskedigelser. Det bør vi begrænse, så meget vi kan. Derfor er det vigtigt at se på, hvordan ordningen kan gøres mere attraktiv og fleksibel end nu, hvor ordningen koster mange penge for både staten og virksomhederne hver måned, siger Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos vicedirektør og pressechef Per Geckler Møller på PGM@di.dk eller tlf. 2949 4434

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI samler 25 erhvervsledere, der skal fremme mangfoldighed i dansk erhvervsliv2.7.2020 13:59:15 CESTPressemeddelelse

Dansk erhvervsliv skal blive bedre til at tiltrække og fastholde talent af forskellige køn, alder og baggrund, hvis vi skal sikre vores innovations- og konkurrenceevne. Derfor nedsætter DI et nyt specialudvalg med Lars Rasmussen i spidsen, der er bestyrelsesformand for en række life science virksomheder. Mangfoldigheds- og ligestillingspolitik skal spille en central rolle i erhvervspolitikken, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

DI: Klimaaftale tager flere store skridt ind i en grønnere fremtid22.6.2020 06:21:07 CESTPressemeddelelse

Med dagens klimaaftale står et bredt flertal i Folketinget sammen om en lang række tiltag, som vil fremme den grønne omstilling i Danmark og bane vejen for, at Danmark når nærmere klimamålsætningen om 70 pct. CO2-reduktion i 2030. DI glæder sig over aftalen, som i høj grad også tager afsæt i anbefalingerne fra erhvervslivets klimapartnerskaber og følger sigtelinjerne i DI’s egen 2030-plan. Samtidig hilser DI planerne om en grøn skattereform til efteråret velkomne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum