DI - Dansk Industri

DI: kvanteteknologi er en kæmpe mulighed for erhvervslivet

Del

Næste store teknologiske gennembrud hedder kvanteteknologi og det er et område, hvor dansk forskning er i verdensklasse. Det viser regeringens netop offentliggjorte kortlægning af området. Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, hilser kortlægningen velkommen og forudser meget store muligheder for dansk erhvervsliv.

Underdirektør Mikkel Haarder, DI. Foto: Sif Meincke.
Underdirektør Mikkel Haarder, DI. Foto: Sif Meincke.

- Jeg er rigtig glad for det stærke fokus på de kommercielle muligheder i regeringens nye kortlægning af kvanteforskning i Danmark. Det er et meget grundigt stykke arbejde og vigtigt springbræt til den kommende kvantestrategi, siger underdirektør for kompetence og viden i DI, Mikkel Haarder.

Kvanteteknologien kan blive den næste digitale revolution, som gør det muligt at bygge computere med en hidtil uset regnekraft. Det er kvantecomputere, der kan hjælpe med løse komplekse problemer - og dermed potentielt også store samfundsudfordringer - med en hastighed, hvor selv de mest avancerede supercomputere i dag ikke kan følge med. Det kan for eksempel sætte farten op på den grønne omstilling, cybersikkerhed og udviklingen af nye lægemidler.

- Vi kan ofte høre om banebrydende gennembrud i danske forskningsmiljøer. Et eksempel fra forleden er, at forskere på DTU - som de første i verden -  har anvendt en kvantecomputer til beregninger på elnettet, som eksisterende supercomputere ikke kan løse, siger Mikkel Haarder.

- Kortlægningen bekræfter, at vi har en klar styrkeposition i Danmark inden for kvanteteknologi, og det rummer meget store potentialer for vores virksomheder - særligt inden for logistik, finans, grøn omstilling og Life Science.

- Men der er brug for at gå strategisk til værks, hvis vi skal have modnet teknologien til markedet - og her er massive investeringer og samarbejde med erhvervslivet helt nødvendigt for at lykkes, siger Mikkel Haarder.

Udover et tættere samarbejde mellem universiteter og virksomheder, mener DI også at der er er behov for at få mere viden ud og arbejde i virksomhederne og for at gøre mere for at holde på talenterne i Danmark.

- Kvanteteknologi er i hastig udvikling, og konkurrerende lande og handelspartnere har allerede søsat ambitiøse strategier, hvor der investeres massivt. Vi skal med på vognen nu - også hvis vi skal fastholde den store talentmasse, vi har i de danske forskningsmiljøer.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Underdirektør Mikkel Haarder, DI. Foto: Sif Meincke.
Underdirektør Mikkel Haarder, DI. Foto: Sif Meincke.
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum