DI Trekantområdet

DI: Kommunerne i trekantområdet spiller vigtig rolle under coronakrisen

Del

Dansk Industri kommer nu med et nyt katalog med 45 gode idéer som skal inspirere til, hvordan kommunerne kan være med til hjælpe det lokale erhvervsliv, der er hårdt ramt af coronakrisen.

- Kommunerne har allerede spillet en vigtig rolle med at holde dampen oppe her i Trekantområdet, hvor kommunerne fra krisens start har været meget aktive og hver især har taget en række initiativer, som har hjulpet mange virksomheder og holdt hånden under lokale arbejdspladser. Men desværre kan der blive brug for mere, fordi krisen fortsat presser de lokale arbejdspladser, siger formanden for DI Trekantområdet, adm. direktør Carsten Kind, Interacoustics A/S.

Medarbejdere, kommuner og virksomheder er gået skulder ved skulder ind i krisen, nu skal vi også sammen komme ud på den anden side. Derfor rækker DI i dag ud til landets kommuner med kataloget ”Sammen ud af krisen – DI’s anbefalinger til kommunerne”.

- Der er brug for, at vi fortsætter det gode samarbejdet, også efter den meget svære første fase af krisen er overstået. For de næste faser kan vise sig at blive mindst lige så alvorlige, bl.a. fordi nedgangen i verdenshandelen og tilbageholdenhed i den indenlandske efterspørgsel vil efterlade mange virksomheder med store huller i ordrebøgerne. Det betyder tab af arbejdspladser, siger Carsten Kind.

DI’s anbefalinger handler blandt andet om at holde fast i og udvise fleksibilitet ved den kommunale efterspørgsel af varer og tjenesteydelser fra private leverandører, at dialog og samarbejde opprioriteres mellem virksomhederne og jobcentrene, om sagsbehandling og om pasning og undervisning. Men der er også en række konkrete anbefalinger om at øge investeringerne i digitalisering og i miljø- og klimaforbedringer, om brug af professionelle rådgivere, om fastholdelse af aftaler med private leverandører og generelt om at tænke grønt og bæredygtigt, når der investeres i fremtiden.

- Nogle af anbefalingerne er vi her i Trekantområdet allerede langt med, og nogle af anbefalingerne håber vi kan tjene til inspiration til den fremtidige indsats. Vi har med glæde bemærket, at kommunerne her i Trekantområdet har besluttet store investeringer i nye anlæg, renovering af bygninger, nye veje og cykelstier. Betalinger til leverandører rykkes frem. Og der er en hel masse kreative løsninger rundt omkring, som hjælper de lokale forretninger. Det fortjener stor anerkendelse. Nu skal vi fortsætte samarbejdet for der bliver desværre brug for mere hjælp til at holde hånden under de lokale arbejdspladser, siger Carsten Kind.

- Med respekt for alt det, der er gjort, vil jeg opfordre til, at kommunerne hver især kigger på, hvordan de kan gøre endnu mere. Her i første runde har blandt andet restauranter, hoteller og transportvirksomheder været hårdt ramt. Nu kommer anden bølge, som især rammer produktions- og eksportvirksomheder. Derfor har vi desværre ikke set det fulde billede af den økonomiske krise endnu. Det positive er dog, at kommunerne står med en unik mulighed for at give sit bidrag til at hjælpe Danmark igennem krisen – samtidig med, at der foretages nogle gode og grønne investeringer, som kommer os alle til gode i fremtiden.

Læs alle DI's anbefalinger her

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos chefkonsulent i DI Trekantområdet Johan H. Pedersen, tlf.: 4084 3207, e-mail jhp@di.dk

Billeder

Information om DI Trekantområdet

DI Trekantområdet
DI TrekantområdetFor yderligere information om DI Trekantområdet:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Koordinator Vinnie Røslau 
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Ros og ris til erhvervsklimaet i Kolding9.9.2019 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Kolding Kommune får ros af virksomhederne på en lang række områder i årets erhvervsklimaundersøgelse fra Dansk Industri, men må dog også notere en tilbagegang i den samlede bedømmelse. Kolding Kommune indtager nu en 39. plads, hvilket er en tilbagegang på 10 pladser i forhold til resultatet i 2018. Det fremgår af årets udgave af Lokalt Erhvervsklima, som er Dansk Industris undersøgelse blandt 7.332 danske virksomheder.

Middelfart er blandt landets bedste til erhvervsklima9.9.2019 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Middelfart Kommune fastholder og udbygger sin position som en af landets absolut mest erhvervsvenlige kommuner. I Dansk Industris årlige undersøgelse om erhvervsklimaet i landets kommuner opnår Middelfart i år sit bedste resultat nogensinde med en placering som den fjerdebedste erhvervskommune i Danmark, hvilket er en fremgang på to pladser siden sidste år. Det fremgår af årets udgave af Lokalt Erhvervsklima, som er Dansk Industris undersøgelse blandt 7.332 danske virksomheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum