DI - Dansk Industri

DI: Huslejeloft ødelægger fundamentet i lejemarkedet

Del

En ny politisk aftale om et loft på huslejestigninger tager et opgør med de frie markedskræfter på lejemarkedet. Dansk Industri vurderer, at aftalen har enorme konsekvenser for fremtidige investeringer i lejeboliger.

Anders Stouge, direktør i DI Byggeri. Foto: DI
Anders Stouge, direktør i DI Byggeri. Foto: DI

Regeringen har med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten lavet en politisk aftale, der betyder, at udlejere ikke må lade huslejen stige mere end 4 procent de kommende to år. Aftalen møder hård kritik fra Dansk Industri, der understreger, at det skaber enorm usikkerhed om ejendomsinvesteringer i Danmark.

- Aftalepartierne kunne have valgt både at hjælpe de mest udsatte lejere, og samtidig lavet en aftale, der ikke er gift for fremtidige investeringer. Det havde eksempelvis været mere ærligt at sætte boligstøtten op i en fuldt finansieret model, siger Anders Stouge, branchedirektør i DI Byggeri og fortsætter:

- Men ønsket om reelt at bruge penge på lejerne var ikke til stede, og derfor har aftalepartierne smidt en regning til udlejerne, som jeg ser nærme sig grænsen for ekspropriation, siger han.

Direktøren vurderer, at aftalen vil have store konsekvenser for fremtidige investeringer i lejeboliger. Stabile rammevilkår er nødvendige for at tiltrække store investeringer til udvikling af lejeboliger - noget der allerede er et politisk ønske.

- Tilliden til lejemarkedet er blevet brudt. Nu er der ikke længere sikkerhed om spillereglerne, og lysten til at investere og bygge nye lejeboliger i fremtiden er stærkt reduceret. Det vil have direkte konsekvenser for fremtidige lejere og antallet af lejeboliger i Danmark – stik mod de politiske ambitioner, siger Anders Stouge.

- Ingen vinder på den her aftale. Inflationen rammer alle led, også udlejerne. Men vi ser desværre flere og flere eksempler på, at virksomhederne bliver mistænkeliggjort, og det bekymrer mig, siger han.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere kontakt presserådgiver Ben Ron på tlf. 2830 5452.

Billeder

Anders Stouge, direktør i DI Byggeri. Foto: DI
Anders Stouge, direktør i DI Byggeri. Foto: DI
Download
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum