DI - Dansk Industri

DI: Hjælpepakke er et første vigtigt skridt for virksomheder og arbejdspladser

Del

Over hele landet mærker danske virksomheder effekterne af coronavirussen – både i forhold til håndteringen af smitten og til store forretningsmæssige konsekvenser. Derfor ser Danmarks største erhvervsorganisation positivt på, at regeringen nu præsenterer en første hjælpepakke, der på flere fronter giver en håndsrækning til de mange virksomheder og arbejdspladser, der er i klemme.

- Vi taler dagligt med hundredvis af virksomheder og arbejdspladser, som frygter for effekterne af coronavirus. Det gælder både de særligt udsatte brancher og i erhvervslivet generelt, hvor der i tiltagende grad frygtes problemer med likviditeten. DI har over de seneste par uger været i tæt dialog med regeringen og myndighederne, og pakken i dag er et godt første skridt og falder på et tørt sted. Det er vigtigt – også for, at vi kan værne bedst muligt om dansk økonomi, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Han vurderer, at de særlige tiltag fra regeringen om at udskyde betaling af A-skat og arbejdsmarkedsbidrag, momsindbetalinger og aconto selskabsskat vil bidrage til at holde mange virksomheder oven vande.

- Der er akut brug for en redningsplanke til de virksomheder og arbejdspladser, som er presset på likviditeten, og det får vi med regeringens hjælpepakke i dag. Så fortsætter vi den tætte dialog om, hvad der er brug for af yderligere tiltag – tingene udvikler sig jo dag for dag. Derfor er vi også glade for, at regeringen etablerer en taskforce sammen med erhvervslivet, så vi har en klar, fælles forståelse for udviklingen, siger DI-direktøren.

Han glæder sig over, at pakken også indeholder særlige initiativer til at hjælpe de arrangører og spillesteder, der er ramt af, at arrangementer med over 1.000 deltagere er aflyst i marts.

- Virksomhederne i oplevelsesindustrien er selvfølgelig særligt hårdt ramt af aflysningerne af større arrangementer, og derfor har vi opfordret til, at der kom en særlig løsning målrettet dem. Det er positivt, og det er nødvendigt, at det nu kommer, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han anerkender dagens tiltag for at hjælpe virksomheder og arbejdspladser som et første vigtigt skridt. I den kommende tid bliver det afgørende at få løst de yderligere udfordringer, som rammer virksomhederne, danske arbejdspladser og dansk økonomi.

- Vi står med nogle helt særlige udfordringer inden for luftfarten og transporten, som vi skal have løst sammen med regeringen. Og så har vi helt generelt brug for at finde en model for, hvordan vi håndterer den situation, at virksomhederne i stadig større grad må sende både syge og raske medarbejdere hjem. Den økonomiske byrde kan virksomhederne selvfølgelig ikke bære alene, og også her ser vi frem til sammen med regeringen at finde en brugbar løsning for virksomhederne og for hele vores samfund, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI opfordrer samtidig til, at regeringen og myndighederne i den kommende tid sikrer, at virksomhederne får klarere juridiske rammer for situationen ved at komme med påbud til virksomhederne, hvor der indtil videre er givet anbefalinger.

- Virksomhederne følger jo nøje de retningslinjer, der kommer fra myndighederne, så vi bidrager til at mindske smittefaren og passer bedst muligt på medarbejderne. Som vi også har tilkendegivet over for regeringen og myndighederne, ser vi dog meget gerne, at retningslinjerne får karakter af påbud, så vi i alle henseender får helt klare linjer i en utroligt vanskelig situation, siger Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressechef Per Geckler Møller på PGM@di.dk eller tlf. 2949 4434

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Kommunebesparelser på konsulenter sætter Danmark ned i gear30.5.2020 12:19:52 CESTPressemeddelelse

Der er netop indgået aftaler om økonomien i kommuner og regioner for næste år, og der lægges op til massive besparelser på eksterne konsulenter. Kommunerne skal spare 0,5 mia. kr. allerede næste år og fuldt indfaset 1 mia. kr. i 2025. Og regionerne, som bruger langt færre eksterne eksperter, skal spare et trecifret millionbeløb årligt. DI mener, at offentlig-privat samarbejde og brug af konsulenter er forudsætningen for, at Danmark kan udvikle sig ud af krisen og få den bedste udvikling i det offentlige fremover. - Regeringen har med aftalen for kommuner og regioners økonomi fortsat sine nedskæringer på eksterne konsulenter i det offentlige. Det vil sætte udviklingen af det danske samfund ned i gear ikke at inddrage eksterne rådgivere, der bidrager med ekspertviden, kompetencer og ressourcer i forhold til offentlig udvikling. Det gælder eksempelvis digitalisering, undervisning, grøn omstilling og sundheds- og ældreområdet. Det er en forkert vej at gå, nu hvor Danmark skal udvikle sig u

DI: Forsigtig grænseåbning vil have markante samfundsmæssige konsekvenser29.5.2020 15:00:15 CESTPressemeddelelse

Danmarks adgang til og fra resten af verden har afgørende betydning for danske virksomheder, medarbejdere og hele vores samfundsøkonomi. Eksporten, turismen og luftfarten er stærkt afhængige af vores åbenhed – og de er hårdt ramt af krisen. I det lys er enhver udsigt til åbning godt nyt – men den meget begrænsede åbning, som regeringen nu vil foretage, vil få store konsekvenser for Danmark, vores samfundsøkonomi og vores job. DI opfordrer til, at sker en en yderligere åbning hurtigst muligt for at bringe dansk økonomi på fode igen. - Den meget begrænsede åbning til Tyskland, Norge og Island forekommer overforsigtig. Vi har stor forståelse for vigtigheden af at være agere sundhedsmæssigt forsvarlig, men det er vigtigt at gøre sig klart, at en så forsigtig åbning vil have store konsekvenser for vores samfund, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI. - Vi har ikke indblik i beslutningsgrundlaget – og anerkender fuldt ud, at regeringen og myndighederne skal træffe nogle svære beslu

DI: AUB-aftale skal holde hånden under lærlinge og elever28.5.2020 22:47:16 CESTPressemeddelelse

Efter langvarige forhandlinger er der kl. 20.30 torsdag aften indgået en aftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter om, hvordan opsparede midler i Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) skal udmøntes. Pengene er indbetalt af danske virksomheder, og de skal som en del af finansminister Nicolai Wammens tre økonomiske hovedspor frem mod sommerferien gå til at understøtte danske virksomheder under corona-krisen og virksomhedernes uddannelse af lærlinge og elever. DI er tilfredse med aftalen, som udmønter 6,1 mia. kr., og tilbagefører knap 5 mia. kr. til virksomhederne. - Aftalen er afbalanceret. Den tager hensyn til, at virksomhederne mangler likviditet ved, at der sendes penge tilbage i virksomhederne, siger Kim Graugaard, viceadm. direktør i Dansk Industri (DI). - Virksomhederne har betalt for meget ind til AUB i flere år, så det er tilfredsstillende, at de får penge tilbage netop i en situation, hvor de fleste virksomheder er meget pressede. Samtidig understøtter aftalen, at v

DI: EU er på rette kurs med grøn vej ud af coronakrisen27.5.2020 15:31:02 CESTPressemeddelelse

EU’s vej ud af coronakrisen skal være grøn. Det fremgår af EU-Kommissionens genopretningsplan, der indeholder en grøn genopretningsfond på 5.600 mia. kr., der skal genstarte Europas økonomi. Planen om at fremme vækst og bekæmpe klimaforandringer vil kaste nye og vigtige eksportordrer af sig til danske virksomheder og dermed være et vigtigt bidrag til at få dansk økonomi og arbejdspladser bedst muligt ud af coronakrisen, vurderer DI’s administrerende direktør.

DI: Vi skal sikre klog overgang fra hjælpepakker til grøn genstart27.5.2020 09:56:39 CESTPressemeddelelse

DI er enig med regeringens økonomiske ekspertgruppe i, at de midlertidige hjælpepakker bør udfases – og der i stedet bør være fokus på politiske tiltag, som sætter gang i samfundsøkonomien, investeringer og ny vækst i virksomhederne. Men et brat stop for alle hjælpepakker den 8. juli vil betyde, at de mange investeringer i hjælpepakkerne for at undgå konkurser og jobtab vil være forgæves, advarer DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum