DI - Dansk Industri

DI: Hjælpepakke er et første vigtigt skridt for virksomheder og arbejdspladser

Del

Over hele landet mærker danske virksomheder effekterne af coronavirussen – både i forhold til håndteringen af smitten og til store forretningsmæssige konsekvenser. Derfor ser Danmarks største erhvervsorganisation positivt på, at regeringen nu præsenterer en første hjælpepakke, der på flere fronter giver en håndsrækning til de mange virksomheder og arbejdspladser, der er i klemme.

- Vi taler dagligt med hundredvis af virksomheder og arbejdspladser, som frygter for effekterne af coronavirus. Det gælder både de særligt udsatte brancher og i erhvervslivet generelt, hvor der i tiltagende grad frygtes problemer med likviditeten. DI har over de seneste par uger været i tæt dialog med regeringen og myndighederne, og pakken i dag er et godt første skridt og falder på et tørt sted. Det er vigtigt – også for, at vi kan værne bedst muligt om dansk økonomi, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Han vurderer, at de særlige tiltag fra regeringen om at udskyde betaling af A-skat og arbejdsmarkedsbidrag, momsindbetalinger og aconto selskabsskat vil bidrage til at holde mange virksomheder oven vande.

- Der er akut brug for en redningsplanke til de virksomheder og arbejdspladser, som er presset på likviditeten, og det får vi med regeringens hjælpepakke i dag. Så fortsætter vi den tætte dialog om, hvad der er brug for af yderligere tiltag – tingene udvikler sig jo dag for dag. Derfor er vi også glade for, at regeringen etablerer en taskforce sammen med erhvervslivet, så vi har en klar, fælles forståelse for udviklingen, siger DI-direktøren.

Han glæder sig over, at pakken også indeholder særlige initiativer til at hjælpe de arrangører og spillesteder, der er ramt af, at arrangementer med over 1.000 deltagere er aflyst i marts.

- Virksomhederne i oplevelsesindustrien er selvfølgelig særligt hårdt ramt af aflysningerne af større arrangementer, og derfor har vi opfordret til, at der kom en særlig løsning målrettet dem. Det er positivt, og det er nødvendigt, at det nu kommer, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han anerkender dagens tiltag for at hjælpe virksomheder og arbejdspladser som et første vigtigt skridt. I den kommende tid bliver det afgørende at få løst de yderligere udfordringer, som rammer virksomhederne, danske arbejdspladser og dansk økonomi.

- Vi står med nogle helt særlige udfordringer inden for luftfarten og transporten, som vi skal have løst sammen med regeringen. Og så har vi helt generelt brug for at finde en model for, hvordan vi håndterer den situation, at virksomhederne i stadig større grad må sende både syge og raske medarbejdere hjem. Den økonomiske byrde kan virksomhederne selvfølgelig ikke bære alene, og også her ser vi frem til sammen med regeringen at finde en brugbar løsning for virksomhederne og for hele vores samfund, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI opfordrer samtidig til, at regeringen og myndighederne i den kommende tid sikrer, at virksomhederne får klarere juridiske rammer for situationen ved at komme med påbud til virksomhederne, hvor der indtil videre er givet anbefalinger.

- Virksomhederne følger jo nøje de retningslinjer, der kommer fra myndighederne, så vi bidrager til at mindske smittefaren og passer bedst muligt på medarbejderne. Som vi også har tilkendegivet over for regeringen og myndighederne, ser vi dog meget gerne, at retningslinjerne får karakter af påbud, så vi i alle henseender får helt klare linjer i en utroligt vanskelig situation, siger Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressechef Per Geckler Møller på PGM@di.dk eller tlf. 2949 4434

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI udnævner Anders Søndergaard Larsen som ny medlemsdirektør4.12.2020 11:45:00 CETPressemeddelelse

Danmarks største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation, Dansk Industri, har i dag udpeget Anders Søndergaard Larsen som medlemsdirektør. Anders Søndergaard Larsen kommer fra en stilling som vicedirektør i DI, hvor han har været en del af ledelsen af medlemsområdet, været ansvarlig for koordinering af overenskomstforhandlinger og haft ledelsesansvaret for DI’s samlede indsats for akkvisition af nye medlemsvirksomheder. Anders Søndergaard Larsen træder dermed ind i direktionen som afløser for Lars Frelle-Petersen med virkning fra 1. januar 2021.

Ny DI-måling: Det danske erhvervsklima er bedst i Jylland30.11.2020 19:30:00 CETPressemeddelelse

Ikast-Brande Kommune er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune, viser DI’s Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse 2020. Mere end 7.500 virksomheder har vurderet den kommunale service under coronakrisen, og de mest tilfredse virksomheder ligger i jyske kommuner. Hvis kommunerne vil vinde virksomhedernes gunst til næste kommunalvalg, skal flere forbedre sagsbehandlingstider, offentlige udbud og infrastruktur, siger DI-direktør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum