DI - Dansk Industri

DI hilser EU's energispareplan velkommen

Del

EU’s energi- og klimaministre er i dag nået til enighed om en plan, der skal ruste borgere og virksomheder til en kommende vinter med stærkt reducerede mængder gas til opvarmning. Det er en plan, som landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, hilser velkommen.

Branchedirektør Troels Ranis, DI Energi. Foto: Sif Meincke
Branchedirektør Troels Ranis, DI Energi. Foto: Sif Meincke

- Målet om at reducere brugen af naturgas med 15 procent hilser vi velkomment. Det er helt nødvendigt, og det er rettidig omhu at have en plan for vinteren klar. Der er kun en udvej, og det er at spare på forbruget af naturgas, hvis vi skal bevare en tilfredsstillende forsyningssikkerhed. Samtidig skal vi investere endnu mere i omstilling til vind, sol og biogas, siger branchedirektør Troels Ranis, DI Energi.

- Det er afgørende, at EU handler koordineret. Det har gaskrisen vist os nødvendigheden af. Energi er i stigende grad blevet et anliggende for EU og ikke længere et rent nationalt anliggende, siger Troels Ranis.

DI roser energiministrene for at lade markedet regulere forbruget af naturgas.

- Prisen på naturgas er i forvejen dyr, og vi forventer, at den kommer til at stige endnu mere. Jo højere pris, jo større tilskyndelse til at spare mest muligt.

- Det er vigtigt som udgangspunkt at bruge de markedsbaserede værktøjer til at fremme fleksibiliteten i energiforbruget og forbrugernes incitamenterne til at spare på gassen. Det er den rigtige vej at gå.

- Planen betyder også, at besparelserne skal foregå via medlemslandene og ad frivillighedens vej. Men hvis mindst 5 lande finder situationen alarmerende, så kan EU-kommissionen indføre krisestyring, siger Troels Ranis.

Virksomhederne har ifølge DI yderligere et incitament til at spare på gassen.

- Energi og i særdeleshed naturgas er en dyr omkostning for virksomhederne. De virksomheder, som er dygtigst til at udnytte energien effektivt, mindsker omkostningerne og bliver dermed mere konkurrencedygtige, siger Troels Ranis.

- I det hele taget er der penge at hente i energieffektivisering. Potentialet er stort. Det viser erfaringerne fra klimapartnerskaber, og derfor opfordrer vi politikerne til at iværksætte en energisparekampagne, siger Troels Ranis.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Branchedirektør Troels Ranis, DI Energi. Foto: Sif Meincke
Branchedirektør Troels Ranis, DI Energi. Foto: Sif Meincke
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum