DI - Dansk Industri

DI: Godt med mindre pres på de unge med fald i adgangskvotienter

Del

Dansk Industri ser med tilfredshed på at adgangskvotienterne til de videregående uddannelser er faldet for første gang i mange år.

- Det er er vildt godt, at adgangskvotienterne på de videregående uddannelser generelt er faldet som et resultat af, at 1,08-reglen er fjernet. Det er skørt, at man hidtil har belønnet hastighed frem for faglighed. Det er ikke, hvor hurtigt du er til at søge ind på en uddannelse, der skal være afgørende for, at de unge kan komme i gang med deres uddannelser. I mange år har vi set, at man skulle have skulle sprænge karakterskalaen og have mere end 12 i karaktergennemsnit for at komme ind på de populære uddannelser. Det er heldigvis slut nu, siger underdirektør for uddannelse og forskning i DI, Mette Fjord Sørensen.

 Ingen uddannelser har længere adgangskvotienter på over 12,0 som i de senere år. På International Business på CBS er kvotienten faldet fra 12,4 i 2019 til 11,3, på forsikringsmatematik på KU fra 11,5 til 10,9 og på medicin på KU fra 11,1 til 10,6.  Samtidig er det blot 7 pct. af de videregående uddannelser, der har en adgangskvotient over 9,0 – en andel, der er endnu lavere i år end de seneste år. På hver anden uddannelse bliver alle kvalificerede ansøgere rent faktisk optaget.   

 - Faldet i adgangskvotienterne kan formentlig være med til at lette presset på de unge. Det vil være godt, hvis den tendens kan føre til, at de unge ikke føler sig pressede til at præstere overmenneskeligt for at blive optaget på de mest populære uddannelser, siger Mette Fjord Sørensen.

- Der er gennem de senere år skabt en forestilling om, at det er meget vanskeligt at blive optaget på en videregående uddannelse. Den kan vi forhåbentligt få gjort op med nu, for virkeligheden er, at det blot er 7 pct. af de videregående uddannelser, der har en adgangskvotient over 9,0. Så der er gode muligheder for de unge for at blive optaget på en uddannelse, hvis de søger bredt og søger flere uddannelser.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos Mette Fjord Sørensen, tlf. 5213 2312, mfj@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: I 2030 skal 40 procent af erhvervslivets ledere være kvinder6.5.2021 21:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er for få kvinder i den private sektor og særligt i de øverste ledelseslag. Det er en reel hæmsko for vores samfunds og erhvervslivs udvikling. Derfor samler DI som de første dansk erhvervsliv i et mangfoldighedsløfte, The Gender Diversity Pledge, hvor vi sammen giver hånd-slag på at arbejde for at øge diversiteten i toppen af erhvervslivet, så vi når en 40/60-kønsfordeling i 2030.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum