DI - Dansk Industri

DI: Godt forslag om lettere adgang til erhvervskonto

Del

Regeringen og SF foreslår nu, at virksomhederne får ret til at oprette en erhvervskonto. DI har længe arbejdet for at det skal være nemmere og billigere at oprette en erhvervskonto og er tilfreds med forslaget, men advarer samtidig om for bøvlede regler om hvidvask.

Underdirektør, SMV-chef Kim Haggren, Dansk Industri. Foto: Hans Søndergaard.
Underdirektør, SMV-chef Kim Haggren, Dansk Industri. Foto: Hans Søndergaard.

- Vi er tilfredse med, at regeringen har lyttet til ønsket fra mange af vores iværksættere og SMV’ere om at gøre det lettere og billigere at få en erhvervskonto. En erhvervskonto er afgørende for at kunne drive en virksomhed i Danmark, og det har alt for længe været for svært og dyrt for mange SMV’ere at få en sådan konto, siger underdirektør, SMV-chef Kim Haggren.

DI mener dog, at det er vigtigt i den kommende proces, at der også er fokus på den hvidvaskprocedure som pengeinstitutterne skal foretage af en virksomhed, der vil oprette en erhvervskonto.

- Det er et krav at pengeinstitutterne doserer hvidvaskkontrollen i forhold til den risiko, der er forbundet med kundeforholdet. Men hvis den indledende risikovurdering er for striks, vil virksomhederne, uagtet lovforslaget, blive afkrævet en alt for stor mængde dokumentation, før man kan få en erhvervskonto - sådan som mange oplever det i dag.

- Derfor bør det stadig være et fokusområde, at virksomhederne ikke afkræves mere dokumentation end nødvendigt, siger Kim Haggren.

DI’s har tidligere forslået en øget digitalisering af processen, og har tre konkrete forbedringsforslag:

  1. Standardiser den information virksomhederne skal aflevere
  2. Lav en digital platform med virksomhedernes dokumentation, som bankerne kan få adgang til, når en ny kunde skal vurderes
  3. Bedre udnyttelse af den information, der allerede er tilgængelig i offentlige registre som CVR-registret

- Vi ser frem til den videre dialog med regeringen og folketingets partier om udformning af lovforslaget, så vi sikrer at iværksættere og SMV’ere i praksis får ret til en nemmere og billigere erhvervskonto, siger Kim Haggren.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Underdirektør, SMV-chef Kim Haggren, Dansk Industri. Foto: Hans Søndergaard.
Underdirektør, SMV-chef Kim Haggren, Dansk Industri. Foto: Hans Søndergaard.
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum