DI - Dansk Industri

DI glæder sig over Andreas Mogensens nye rumrejse

Del

Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, glæder sig over nyheden om, at Andreas Mogensen igen skal på en mission i rummet og denne gang på et længere ophold i den internationale rumstation, ISS.

Underdirektør Mikkel Haarder, DI. Foto: Sif Meincke.
Underdirektør Mikkel Haarder, DI. Foto: Sif Meincke.

- Andreas Mogensen har imponeret os alle siden hans første tur ud i rummet i september 2015. Han har været en fantastisk rollemodel for unge og en enestående ambassadør for de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser.

- Derfor er det fuldt forståeligt og glædeligt, at Den Europæiske Rumfartsorganisation (ESA) nu har besluttet, at Andreas Mogensen skal på en ny rummission, siger underdirektør Mikkel Haarder, DI.

Andreas Mogensen skal på et seks måneders ophold i den internationale rumstation (ISS) i andet halvår 2023. Det blev annonceret af ESA’s generaldirektør Josef Aschbacher i dag på Uddannelses- og Forskningsministeriets rumkonference på DTU.

Andreas Mogensen har siden sin første rummission mødt mange tusinde unge og vakt deres interesse for udforskningen af rummet – i et samarbejde mellem teknikere, forskningsverdenen og et stort antal virksomheder.

- Rumforskning drejer sig ikke blot om vores forståelse af universet men i meget høj grad også om, at vi her på Jorden kan skabe bedre løsninger, højere vækst og gode arbejdspladser ved hjælp af den teknologi, som udvikles til rummet, siger Mikkel Haarder.

Derfor mener DI, at dansk deltagelse i rumprojekter er vigtig, også fordi vi kan bruge rumteknologi til effektivt at løse mange opgaver her på Jorden med overvågning af vejr, vand, klima, miljø og sikkerhed.

- Vi ser med glæde frem til Andreas Mogensens anden rumrejse. Det bør være startskuddet til en langt større satsning på rumfart i Danmark, siger Mikkel Haarder.

- Vi satser alt for lidt på at være med i udviklingen af nye og banebrydende rumteknologier, som udvikles inden for rumforskning, så DI foreslår, at politikerne fordobler Danmarks investeringer i det europæiske rumsamarbejde. Her og nu investerer vi under halvdelen af niveauet i vores nabolande (Norge, Sverige og Tyskland). Vi ved, at pengene kommer mange gange tilbage, og at det giver en stor gevinst for Danmark i form af ny forskning, ny teknologi samt ny og bedre opgaveløsning, siger Mikkel Haarder.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Underdirektør Mikkel Haarder, DI. Foto: Sif Meincke.
Underdirektør Mikkel Haarder, DI. Foto: Sif Meincke.
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI og 13 kommuner vil bekæmpe lovjungle24.5.2022 12:09:46 CEST | Pressemeddelelse

En vildt voksende jungle af regler, love, bestemmelser og krav er en klods om benet på dansk erhvervsliv. Derfor drøfter Dansk Industri og foreløbig 13 danske kommuner nu mulighederne for et nyt forsøg med frikommuner, hvor kommunerne får frihed til at beskære de værste statslige og kommunale administrative byrder, unødvendigt bøvlede regler og lange sagsbehandlingstider, som erhvervslivet oplever i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum